sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Şcolarii» au început cu stângul etapa intermediară

Singura reprezentată a Craiovei în etapa intermediară a juniorilor A nu a avut un start prielnic de mini-turneu.
În acest an, FRF a modificat din nou sistemul competiţional în campionatele juniorilor, iar pentru calificarea la turneul final, după încheierea sezonului regulat, primele două clasate din fiecare serie au fost grupate câte patru, într-o rundă intermediară. La finele acestei faze formaţiile aflate pe primele două poziţii vor merge la turneul final.
Juniorii A de la „GP” au fost repartizaţi în seria a III-a împreună cu Pandurii Târgu-Jiu, FC Olt Slatina şi UTA „Bătrâna Doamnă”. Până acum, s-au disputat două etape din cadrul acestui mini-turneu de calificare, meciuri în care „şcolarii” au fost învinşi în deplasare, duminică şi miercuri, de către UTA, respectiv Pandurii, cu un scor identic, 3-0.

Un start nu tocmai pe gândul formaţiei din Bănie, care are drept obiectiv calificarea la turneul final, iar acest scop este acum îngreunat de micul avans obţinut de contracandidate.
Totuşi, şansele matematice nu dispar, deoarece până la finalul etapei intermediare mai sunt de jucat patru runde, dintre care „şcolarii” vor evolua pe teren propriu în trei jocuri consecutive, iar biletul pentru faza pe ţară va fi acordat primelor două echipe din clasament.

Din păcate a venit şi a doua înfrângere. Jocul de la Pandurii a fost la dispoziţia noastră până la deschiderea scorului. Gorjenii au marcat primii dintr-un 11 m, venit în urma unui henţ involuntar, şi jocul nostru a început să scârţâie. Pot spune că am ratat exagerat de mult. Ceea ce am reuşit să înscriem în timpul campionatului se răzbună acum şi nu mai marcăm deloc. Nu am reuşit niciun gol în cele două meciuri şi asta nu este bine deloc. Şansele pentru calificare sigur că există în continuare, deoarece la turneul final merg primele două echipe şi mai sunt de jucat patru etape. Avem trei meciuri pe teren propriu şi asta ne avantajează. Cum ne-au bătut ei în deplasare, aşa îi putem bate şi noi acasă şi să echivalăm liniile de clasament.
A declarat Paul Răducanu, preşedintele Şcolii de Fotbal “Gică Popescu”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pandurii, interesaţi de «şcolarii» lui Barbu

Altfel, la finalul partidei de la Târgu-Jiu, câţiva oficiali de la Pandurii s-au interesat de trei jucători de la „GP”, pe care au avut ocazia să îi urmărească miercuri pe gazon, dorind să afle mai multe informaţii de la şeful centrului de copii şi juniori amintit.  

La finalul meciului, oficiali de la Pandurii au venit să mă întrebe de trei jucători. Nu vreau să dau nume încă, pentru că nu este nimic sigur. Dar interesul celor de la Pandurii ne bucură pentru că scopul principal al şcolii noastre este formarea de jucători, iar dacă oamenii de fotbal pun întrebări despre diferiţi jucători, înseamnă că ne facem bine treaba.
A adăugat Răducanu

În meciul de la Târgu-Jiu, Gică Barbu a mizat pe: Popescu – Lică, Săndoi, Pitulice, Enache – Segărceanu, Marinoiu, Preoteasa, Ionescu – Marcu, Cioc. Au mai intrat: Sârmon, Preda, Gligor, Neaga, Duriţă.
În următoarea rundă, juniorii A de la „GP” vor aştepta pe teren propriu vizita Oltului din Slatina, pentru a încerca să păstreze acasă primele puncte din etapa intermediară.

––-

REZULTATE ETAPA I
FC Olt Slatina     –     Pandurii Tg. Jiu    3-1
UTA „Bătrâna Doamnă”     –     ŞF „Gică Popescu”    3-0

REZULTATE ETAPA A II-A
Pandurii Tg.Jiu     –     ŞF „Gică Popescu”    3-0
FC Olt Slatina     –     UTA „Bătrâna Doamnă”    3-1

Clasament Seria a III-a
1. FC Olt Slatina    2    2    0    0    6-2    6
2. Pandurii Tg.Jiu    2    1    0    1    4-3    3
3. UTA „Bătrâna Doamnă”    2    1    0    1    4-3    3
4. ŞF „Gică Popescu”    2    0    0    2    0-6    0

Politica