sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Locuri de excepţie şi tradiţii din Basarabia, imortalizate în câteva poze

Asociaţia Studenţilor Basarabeni, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Fotografi din Republica Moldova au desfăşurat vineri, 11 aprilie şi sâmbătă, 12 aprilie, expoziţia ,, Descoperă Basarabia din imagini’’. Acţiunea face parte din cadrul campaniei ,, Adevărata Basarabie’’. Locurile pitoreşti, oamenii şi tradiţiile din Basarabia au fost imortalizate în câteva fotografii de excepţie, pe care craiovenii le-au putut admira, acestea fiind expuse în Piaţa ,, Mihai-Viteazul’’. Scopul acţiunii este acela de a trezi conştiinţa naţională, de ambele părţi ale Prutului.

Expoziţia  Descoperă Basarabia din imagini este un eveniment din  cadrul campaniei Adevărata Basarabie, care se desfăşoară până pe 20 mai. În această perioadă vor avea loc mai multe evenimente în cinstea acelui pod de flori, de la 6 mai 1990, când pentru prima data de la destrămarea Uniunii Sovietice s-a putut traversa Prutul. Expoziţia este organizată în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Fotografi din Republica Moldova, care  ne-au pus la dispoziţie aceste superbe fotografii. Temele sunt tradiţiile, oamenii şi locurile pitoreşti de acolo. Încercăm să-i provocăm pe craioveni să vină în Basarabia, pentru a-şi întâlni fraţii de peste Prut. Craiovenii au fost deschişi, au venit în număr foarte mare. Le-am povestit istoria noastră şi situaţia actuală de acolo. Noi ne propunem să trezim conştiinţa naţională, de ambele părţi ale Prutului.
A declarat Erhan Ana, coordonator proiect

Mai mult de atât, studenţii basarabeni din Bănie colectează cărţi pentru tinerii de peste Prut. Donarea de carte continuă până pe 17 mai, urmând ca pe 18 mai acestea să fie împărţite în mai multe licee din Basarabia. Până la acest moment, au fost donate aproximativ 1.500 cărţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai avem o campanie  Fii mesagerul culturii şi donează o carte peste Prut! şi aş vrea să apelez la toată lumea care doreşte să doneze o carte. Acestea vor fi colectate în Craiova şi pe 18 mai vor fi duse în Basarabia, la mai multe licee de acolo. Mai avem şi o excursie. 20 tineri craioveni vor merge în Basarabia să vadă aceste locuri pitoreşti. Strângerea de carte continuă până pe 17 mai. Cărţile pot fi aduse la sediul Asociaţiei Studenţilor Basarabeni. Până acum avem în jur de 1500 cârţi strânse şi avem şi foarte multe promisiuni.
A completat  Erhan Ana, coordonator proiect

spot_img
spot_img

Politica