sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au pus Doljul în fruntea ţării

Suntem mândri să  spunem că unul dintre redactorii Ediţie Specială a obţinut Locul I pe ţară la Olimpiada Naţională de Pregătire Sportivă Teoretică, ce s-a desfăşurat la Arad.
Este vorba despre Cosmin Lengyel Ionescu, redactor sportiv la cotidianul nostru.
Cosmin are 18 ani şi este un băiat de nota 10. Da, îl lăudăm, pentru că merită. Este elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv Petrache Trişcu. Se pregăteşte pentru Bacalaureat, dar are timp să studieze şi pentru olimpiade. În paralel este arbitru la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Dolj, iar de un an de zile scrie articole sportive în Ediţie Specială.
Cosmin iubeşte sportul şi asta se vede. În ultimii ani a obţinut mai multe premii

4 ani de liceu, 4 medalii la Olimpiada Naţională, 3 ani PE PRIMUL LOC, anul trecut 100 DE PUNCTE. ESTE O MARE FERICIRE.
A afirmat mama sa, Mariana Lengyel Ionescu

La Olimpiada Naţională de la Arad au participat peste o sută de copii din toată ţara. Concursul s-a desfăşurat pe patru grupe, câte una pe fiecare clasă (a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a).
Aşa cum vă spuneam, Cosmin Lengyel a ocupat Locul  1 cu 99,50 puncte din 100.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este a treia olimpiadă pe care o câştig la această materie şi a patra la care am urcat pe podium. Experienţa anilor trecuţi m-a ajutat în abordarea cu mai multă atenţie a subiectelor şi mi-a acordat doza necesară de încredere. Este o senzaţie nemaipomenită să te întorci de la fiecare olimpiadă cu un premiu. A fost o muncă grea dar şi plăcută în toată această perioadă şi sunt mândru de mine că am reuşit să îmi închei această etapă din viaţă în aceeaşi manieră cum am început-o.
A spus Cosmin

Elevii liceului Petrache Trişcu din Craiova au reuşit să obţină câte un premiu pentru fiecare clasă.
Astfel, la clasa a 9-a, Cleonia Rîciu, a obţinut menţiune specială cu 83 de puncte.
Reprezentanta clasei a X-a a ocupat locul 2, cu 93 de puncte.

Sunt foarte fericită că am reusit să depăşesc rezultatul de anul trecut. Nivelul competiţiei a fost unul ridicat, dar sunt mândră că am făcut faţă cu brio. Pentru anul viitor dorinţa mea este să urc pe prima treaptă a podiumului.
A declarat Alexandra Tacu

Tot locul 2, cu 98 de puncte, a obţinut şi Cătălina Chirca, elevă în clasa a XI-a:
Este o bucurie enormă pentru mine că am obţinut premiul doi, fiind prima olimpiadă pe ţară la care am participat. Rezultatul este unul deosebit pentru mine. Concurenţa a fost acerbă pentru primele locuri la clasa mea şi cu atât mai mult sunt încântată de rezultatul obţinut.

Au dus Doljul pe primul loc în top

Elevii au fost însoţiţi la Arad de profesoara Mădălina Mincu.

Este un rezultat excepţional pentru liceul nostru. Ne întoarcem în Craiova cu trei premii şi o menţiune. Datorită acestor rezultate am ocupat primul loc în clasamentul neoficial pe judeţe. Am demonstrat că la Craiova sportul excelează atât prin performanţele sportive, dar şi prin cele intelectuale. Sunt copii muncitori şi cuminţi, dar cel mai important au demonstrat că se poate face sport şi în paralel şi carte. Merită fără niciun dubiu aceste rezultate şi ţin să îi felicit încă o dată pe această cale.
Mădălina Mincu, profesor la LPS Petrache Trişcu

Festivitatea de premiere a avut loc ieri, la  Arad.
Elevii au fost răsplătiţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, organizatorul olimpiadei, şi cu  un tur al Aradului.

Ne bucurăm că Aradul este prima dată gazda acestui eveniment. Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit pentru buna organizare a evenimentului, pentru a putea oferi participanţilor cele mai bune condiţii. Vom profita de ocazie pentru a le prezenta participanţilor din alte judeţe oraşul şi câteva din obiectivele importante din judeţ. Sperăm ca această ediţie a olimpiadei să rămână ca una plină de rezultate bune şi amintiri frumoase.
A declarat inspectorul de specialitate, Paul Bartha, de la ISJ Arad, potrivit aradon.ro

Îi felicităm pe toţi elevii craioveni prezenţi la această Olimpiadă pentru rezultatele obţinute. Suntem mândri de voi!

Politica