joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Municipalitatea craioveană, invitată să îşi pună pofta în cui

Municipalitatea craioveană s-a şi văzut cu sacii în căruţă şi a început să exproprieze, să dea hotărâri de Consiliu Local prin care să predea baza sportivă la CNI, ba mai mult a anunţat, cu surle şi trâmbiţe că din vară se va trece la demolarea stadionului. Toate visele frumoase sunt însă la un pas de a se destrăma, pentru că se pare că nu Craiova ci Târgu Jiu va beneficia de o arenă sportivă de mai multe stele.
Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, spune că au fost purtate primele discuţii cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii iar procedurile sunt deschise.

Pe fondul discuţiilor purtate cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii, am stabilit ca în continuare CNI să se ocupe de absolut tot, plecând de la studiul de fezabilitate până la predarea la cheie a complexului sportiv, de patru stele. Investiţia se face cu bani atraşi de la guvernul Ponta şi vom avea un stadion de patru stele. Consider că meritul este al Primăriei, al Consiliului Judeţean, dar este şi al prim-ministrului Ponta care a aprobat proiectul.
Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu

Edilul de la Gorj mai spune că “a fost nevoie de intervenţia premierului pentru că cei de la Craiova o luaseră înainte, iar prim-ministrul a avut curajul să-i spună doamnei primar că Târgu-Jiul are echipă de nivel european şi merită un stadion înaintea Craiovei”.
Nu ştim cât de bine este rumegată ştirea de edilul Craiovei, care parcă se şi vedea pe gazon, dând lovitura de începere la primul meci oficial pe noua arenă “Ion Oblemenco”. “Nu vă mai stresaţi! Primul stadion se construieşte la Craiova”, a anunţat Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook, în ciuda declaraţiilor de mai sus.
În luna mai a anului trecut,  primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a prezentat macheta unui nou stadion în oraş, acesta urmând să aibă 40.000 de locuri, în urma unei investiţii de aproximativ 100 de milioane de euro, cel mai probabil fonduri europene. Dacă  planul de construire a stadionului a fost deturnat către Târgu Jiu, Craiovei îi rămâne totuşi şansa de a câştiga titlul de Capitală Europeană Culturală. Pentru că Târgu Jiu a anunţat că va susţine Bănia în această luptă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica