marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Şahiştii se întorc la Căciulata pentru medaliile naţionale

După ce au revenit în Bănie cu un sac de medalii de la şcolarele desfăşurate la Căciulata, şahiştii pregătiţi de Georgescu Adrian se întorc în aceeaşi localitate, acum pentru campionatul naţional rezervat juniorilor, copiilor şi tineretului, categoriile de vârstă 8-20 ani.
Un număr de  13 practicanţi ai sportului minţii, legitimaţi la CSM Craiova, se vor duela pe tablă în perioada 5-16 aprilie, la Căciulata, pentru o medalie naţională. Se vor desfăşura întreceri pentru şah clasic, rapid, blitz şi dezlegări, iar craiovenii pornesc cu şanse bune la o prezenţă pe podium.
Angheluţă Diana va fi cea mai tânără concurentă din partea clubului din Bănie, ea participând la categoria de vârstă 8 ani. Coman Emilia, Davidescu Miruna şi Măgeri Maria vor intra în cursă la categoria 14 ani, în timp ce  Bitică Ştefania, Stanciu Georgiana, Angheluţă Raluca şi  Tobă Andreea vor concura la întrecerile pentru categoria de 16 ani.

„Senioarele” delegaţiei vor fi Cîrlig Andreea, Ciocan Clara şi Didiliuc Dariana, şahiste ce se vor duela pentru medalii la categoria 18 ani. Pe lângă fetele enumerate anterior, CSM Craiova va mai arunca în luptă şi doi băieţi, Stoian Cristian(10 ani) şi Davidescu Mihai(16 ani).
Participarea numeroasă se doreşte a fi transformată şi într-o participare calitativă, motiv pentru care antrenorul sportivilor amintiţi, Georgescu Adrian, rămâne rezervat în declaraţii, dar pleacă cu gânduri optimiste către Căciulata.

Nu vreau să fac pronosticuri, dar vă asigur că mergem cu gândul la medalii. Va fi o competiţie mai tare faţă de şcolare, fiind vorba despre un campionat naţional. Însă nu ne sperie acest lucru. Avem sportivi buni, obişnuiţi cu primele poziţii ale clasamentelor şi trebuie să rămână acolo. Principalii favoriţi pentru un loc pe podium sunt Coman Emilia, Cîrlig Andreea, Didiliuc Dariana, Stanciu Georgia şi Stoian Cristian, dar cu toţii au posibilitatea să obţină rezultate bune.
Georgescu Adrian

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica