luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Universitatea Craiova nu mai poate continua

Universitatea Craiova părăseşte cu fruntea sus competiţia. În ciuda faptului că până acum nu a evoluat decât o singură partidă la Craiova şi a fost nevoită să se antreneze şi să joace în toată ţara, Universitatea a fost o nucă tare pentru mulţi adversari. La Severin, Petrolul Ploieşti a învins greu trupa antrenată atunci de Nicolo Napoli.
La Roşiori, liderele de la acel moment, CSM Râmicu Vâlcea şi Gloria Bistriţa au fost învinse de fotbaliştii Craiovei. Lipsa unui program de pregătire în iarnă şi-a spus însă cuvântul. În vizibilă cădere de formă, Universitatea Craiova a fost îngenuncheată iar, ieri, patronul Adrian Mititelu a aruncat “prosopul”.

Nu credeam că o să fiu în situaţia să spun că nu mai ducem competiţia, dar nu mai putem. Iar dacă eu o spun, fiţi siguri că aşa e. Sunt luptător şi optimist, am dat de multe greutăţi pe care le-am trecut, dar acum nu mai putem. Grupul care ne-a creat mari probleme ne-a închis orice posibilitate de a ne desfăşura activitatea. Nu poţi desfăşura o activitate cu o echipă care se pregăteşte pe terenuri preistorice, care e hăituită la orice pas.
A declarat Adrian Mititelu

Patronul Ştiinţei a explicat că au fost oameni care au vrut să ajute financiar Universitatea, dar aceştia au avut imediat de suferit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu poţi tolera ca fiecare om care te ajută, a doua zi să păţească ceva şi să regrete că te-a ajutat. E inadmisibil în anul 2014! Trăim momente de coşmar şi nu vreau să pozez în victimă. Este o situaţie extrem de reală, echipa nu mai poate continua activitatea. Suntem nevoiţi ca astăzi să punem punct. Nu vrem să ajungem în situaţia ca adversarii noştri să se bucure că ar câştiga la scor în faţa Universităţii Craiova, să se bucure toţi că ne pot umili.
A continuat Mititelu

Patronul echipei spune că echipa se va reînscrie, din vară, în liga secundă:
Îmi cer scuze tuturor suporterilor Universităţii Craiova şi partenerilor de competiţie. Sperăm că până în vară lucrurile se vor lămuri şi statul român va reacţiona la aceste fărădelegi, iar echipa îşi va relua activitatea, în liga a II-a. Nu a murit în 2011, nu va muri nici acum, îşi va relua activitatea. Echipa nu se retrage, ci nu mai poate să îşi continue activitatea.

Mititelu a mai declarat că a ajuns să se teamă pentru ce i se poate întâmpla dintr-o clipă în alta, dar echipa nu va fuziona cu CSU:
Am spus de 1000 de ori: niciodată Universitatea Craiova nu va fuziona cu vreun club, cu atât mai puţin cu această echipă înfiinţată abuziv (n.r. CSU Craiova), indiferent ce se întâmplă, pot să mă duc la puşcărie, să îmi ia absolut tot. Sper ca până la vară să se rezolve problemele, nu e niciun motiv pentru care Federaţia să nu ne poată înscrie atunci în Liga a 2-a.

Preşedintele Marcel Iancu a spus, la rândul său, că Universitatea Craiova nu mai putea continua competiţia:
Nu am fost lăsaţi să ne antrenăm pe terenurile noastre, a trebuit să ne pregătim pe terenuri comunale. Mai mult, şi de acolo am fost alungaţi. Atâta timp cât Craiovei nu i se dau şanse ca oricărei alte echipe din campionat, nu mai putem continua.

Căpitanul echipei FC Universitatea Craiova, Mădălin Ciucă, a declarat că decizia a fost luată împreună cu conducerea:
S-a discutat şi cu noi, înainte de a se lua decizia. Ne era imposibil să continuăm. Am vorbit şi înainte de începerea campionatului, dar am vrut să mergem mai departe, să terminăm acest campionat intrând pe teren în meciurile oficiale, fiindcă amicale nu am prea jucat. E greu să te antrenezi pe sintetic şi să poţi avea un randament bun la meci.

Universitatea Craiova a disputat 19 partide de campionat, înregistrând cinci victorii, opt egaluri si şase înfrângeri.
În Cupa României, Universitatea a disputat trei partide, fiind învinsă de Petrolul Ploieşti.

Politica