duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tinerii craioveni vor un mediu curat şi sănătos

Degradarea ecologică este o realitate neplăcută a perioadei pe care o trăim cu toţii. Mediul înconjurător este din ce în ce mai poluat şi tocmai de aceea trebuie ca fiecare persoană să facă ceva în acest sens.
Tehnologia care avansează pe zi ce trece stopează ,,legăturile’’ copiilor cu natura. Internetul, televizorul, telefonul mobil sau tableta sunt cele mai importante cauze care duc la acest proces de degradare. În aer liber, tinerii devin mai conştienţi, având ocazia să-şi folosească toate simţurile. Totodată, viaţa modernă este tot mai sistematizată, luându-le adolescenţilor şansa de a explora şi învăţa singuri. Astfel, rolul naturii de a stimula curiozitatea devine şi mai important.

20 de elevi şi profesori englezi au vizitat Colegiul Naţional Pedagogic «Ştefan Velovan»

Cu scopul de a proteja natura şi de a oferi un mediu cât mai natural tinerilor din Craiova, la Colegiul Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan’’ a luat naştere  proiectul intitulat ,,Sădeşte un pom pentru viitorul tău!’’.
Cu mic, cu mare, elevii au luat cu asalt generoasa curte a şcolii şi au început să planteze copaci. 1000 de pomi au început să prindă viaţă în incinta unităţii şcolare craiovene. Dintre aceştia 300 sunt pomi fructiferi şi 700 sunt arbori forestieri. Mai mult decât atât, elevii colegiului pedagogic au avut ajutoare de seamă.
Aceştia au plantat ieri pomi împreună cu tineri de la unul dintre cele mai importante colegii din Europa. Este vorba despre Winchester College, din Anglia. 20 de elevi şi profesori englezi au păşit pe pământ oltenesc, urmând ca în zilele următoare să viziteze Bran şi Sinaia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne-am propus să redescoperim valorile omului frumos, printr-o acţiune intitulată  << Sădeşte un pom pentru viitorul tău!>>. În urma acestei acţiuni au fost plantaţi 1000 de copaci, dintre care 300 pomi fructiferi de altoi, din soiurile: măr, prun, cireş, nectarin, nuc. Restul, până la 1000, sunt arbori forestieri. Aceşti pomi au fost plantaţi pentru viitorul nostru. Am  considerat că avem un spaţiu cu totul aparte, un parc unic în regiune, iar acesta trebuie repus în valoare. Copiii au fost şi ei angrenaţi în acest proiect. La acţiune au participat şi prietenii noştri din Anglia, de la un prestigios colegiu, unul dintre cele mai importante din Europa, Winchester College. Elevi şi profesori de acolo au sosit astăzi (n.r.-ieri) la Colegiul Naţional Pedagogic Ştefan Velovan pentru a ne fi alături şi în acest proiect. Au plantat alături de noi mai mulţi  copaci forestieri şi s-au bucurat de primăvară.  Colegi de-ai noştri au luat legătura, la un moment dat, cu un profesor de la colegiul din Anglia. Acesta a venit de mai multe ori în România şi în special la Colegiul Pedagogic, a predat chiar şi astăzi (n.r.-ieri) elevilor din instituţia noastră. Încet, încet s-a închegat relaţia dintre ambele colegii şi am pus la cale un parteneriat care are o valabilitate de cinci ani. Ne onorează că ne-am înfrăţit cu un colegiu de referinţă din Europa. Acum au venit aproximativ 20 de elevi şi profesori. De asemenea, punem la cale printr-un program Erasmus să plece şi elevii noştri într-un stagiu de o săptămână sau două la colegiul din Anglia, undeva în toamna acestui an. Urmează ca englezii să viziteze diferite obiective turistice din România. Deja au fost la Tg. Jiu să viziteze monumentele lui Brâncuşi. Unul dintre proiectele lor se baza chiar pe această redescoperire a artei brâncuşiene. Urmează să meargă la Bran şi Sinaia.
A declarat Ionuţ Pătularu, managerul Colegiului Naţional Pedagogic  “Ştefan Velovan’’

Colegiul Pedagogic va avea o nouă seră

În plus, conducerea instituţiei de învăţământ şi-a propus şi reabilitarea unei vechi sere, care a fost lăsată în paragină de mai bine de 25 de ani. Costurile sunt suportate de Asociaţia de Părinţi.

Am urmărit să refacem şi o seră. Fusese abandonată cu ceva ani în urmă, acum aproximativ 25 de ani şi credem noi că nu peste mult timp o să se facă acolo ore de botanică, de biologie, în care elevii să vadă concret ce este o plantă, un răsad, cum evoluează acestea. Ne bucurăm de acest proiect cu totul special. Este momentul să restaurăm şi sera care există aici de aproape 40 de ani. Sperăm ca într-o săptămână, maxim două să finisăm aceste lucrări. Este normal ca un elev să vină să facă cercetare la faţa locului. Noi credem că vom reuşi ce ne-am propus sub acest aspect. Costurile au fost suportate de Asociaţia de Părinţi, o asociaţie cu care colaborăm foarte bine. Aici este un spaţiu foarte generos, aproape cinci hectare, care trebuia pus în valoare. Copiii sunt foarte generoşi şi deschişi faţă de acest proiect şi le place faptul că avem şi altfel de acţiuni.
A explicat Ionuţ Pătularu, managerul Colegiului Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan’’

Politica