vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teo Matican a intrat în febra competiţiilor naţionale

Theodor Matican, unul dintre sportivii craioveni exponenţiali care participă la concursurile rezervate pentru persoanele cu dizabilităţi mentale, şi-a deschis sezonul de ciclism săptămâna trecută, concurând la proba specială a Cupei Niro, organizată de Federaţia Română de Ciclism şi desfăşurată la Bucureşti pe data de 17 martie.
Teo a reuşit să parcurgă, ajutat de unul dintre cicliştii de renume în România, Mircea Romaşcanu, o tură a traseului propus de organizatori, pe o bicicletă specială, cu care va participa la mai multe concursuri interne şi în străinătate. Sportivul, în vârstă de 18 ani, este legitimat la secţia de ciclism a clubului CSM Craiova, dar pe lângă acest sport, el mai practică şi înotul sau schiul.
În cadrul clubului craiovean, Teo este pregătit de antrenorul Viorel Chiliban la ciclism, iar de pregătirea fizică se ocupă fosta mare atletă craioveană Cristiana Cojocaru. Sâmbăta trecută, Teo Matican a participat şi la un concurs de înot, la Câmpina, unde a fost invitat de antrenoarea lui, Carmen Bunaciu.

Teo se pregăteşte pentru concursuri în afara hotarelor

În perioada ce urmează, Teo va lua parte la diferite concursi, în ţară şi în străinătate, continuând să fie un exemplu demn de urmat pentru societate, exprimând o ambiţie şi voinţă extraordinară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am deschis sezonul de ciclism, participând la Cupa Niro, proba specială, unde Teo a avut ocazia să pedaleze împreună cu o personalitate foarte importantă din ciclismul românesc, Mircea Romaşcanu. Am participat şi la un concurs de înot la Câmpina, tot săptămâna trecută, iar acum spre sfârşitul lunii vom încerca să ajungem la Campionatul European de Înot Special Olympics de la Monaco. Pentru ciclism avem în plan să trecem de la roţi ajutătoare, la tricicletă, dar acest lucru implică şi o investiţie destul de mare financiară. Oportunităţile ar fi cu totul altele în privinţa competiţiilor, dacă am reuşi acest lucru. Altfel, vom mai avea o competiţie foarte importană de ciclism la sfârşitul lunii august, unde noi sperăm să putem participa, organizată la Hamburg. În rest, vor mai fi concursuri interne organizate de Special Olympics, unde sperăm să avem rezultate cât mai bune.
A declarat tatăl lui Teo, Sorin Matican

În altă ordine de idei, directorul CSM Craiova, Sorin Manda, este încântat că clubul pe care îl conduce are printre sportivii legitimaţi şi un astfel de performer şi ţine să îi ureze succes în tot ceea ce îşi propune pentru viitor, pe plan competiţional şi nu numai.

Teo este un băiat extraordinar, un adevărat luptător. Gândiţi-vă numai la ce greutăţi trebuie să depăşească pentru a putea practica un sport şi el o face fără nicio ezitare. Clubul CSM Craiova este mândru să aibă un astfel de sportiv sub aripa sa, şi îi dorim cu toţii un an cât mai prolific pe plan competiţional şi desigur să îşi îndeplinească toate obiectivele propuse pentru restul activităţilor pe care le desfăşoară.
A declarat Sorin Manda

Politica