vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai avem prefect?

Ultima oră!

La închiderea ediţiei, a apărut informaţia potrivit căreia prefectul de Vâlcea a fost schimbat, înlocuitorul acestuia fiind Dumitru Nicu Cornoiu.

––––

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primul prefect cu origini liberale din Oltenia, Cătălin Rotea (judeţul Olt – n.r.), a fost schimbat din funcţie. Au mai rămas doi, Marius Cristinel Deca, la Dolj şi Mircea Nadolu, la Vâlcea. Bursa zvonurilor îl dă ca şi schimbat pe acesta din urmă. În ceea ce îi priveşte pe Alin Văcaru, de la Gorj şi Nicolae Drăghiea, de la Mehedinţi, aceştia pot dormi liniştiţi. Dată fiind extracţia lor social-democrată, nu vor intra în morişca schimbărilor. În cazul Doljului, lucrurle nu sunt atât de certe pentru că prefectul liberal Marius Cristinel Deca se bucură de “simpatie”, cel puţin la nivelul administraţiei locale.

Ruperea USL la nivel naţional a ajuns şi în Oltenia. Miercuri, în şedinţă de Guvern, a fost schimbat primul prefect de sorginte liberală, Cătălin Rotea, de la Olt. Rotea a devenit pe 7 septembrie 2013 cel mai tânăr prefect din ţară, la 29 de ani. Acum părăseşte Palatul Administrativ cel mai probabil din cauza rupturii între PSD şi PNL.  
Miercuri, Rotea se afla la o întâlnire cu un grup de nemulţumiţi şi le-a spus acestora, în premieră, că nu mai este prefect.

Am primit o confirmare telefonică de la cineva de la Guvern că s-ar fi produs eliberarea din funcţie a tuturor prefecţilor care, la un moment dat, au fost susţinuţi de PNL.
A declarat Rotea

În ciuda declaraţiei de mai sus, ceilalţi doi prefecţi ai PNL-ului din Oltenia, Marius Cristinel Deca, de la Dolj şi Mircea Nadolu, de la Vâlcea, sunt încă în funcţie.
În ceea ce îl priveşte pe ultimul, presa din Râmnicu Vâlcea a avansat ideea schimbări, dând şi două nume de posibili înlocuitori.

Marius Cristinel Deca a ajuns prefect după ce, în urma scandalului “chioşcurilor”, fosta prefectă, Elena Costea, a fost schimbată din funcţie.
Neacordarea unei vize de legalitate pe o hotărâre a Consiliului Local a fost motivul pentru care Costea şi-a pierdut “scaunul”. Venit în locul ei, Deca a schimbat decizia, transformând-o în una favorabilă Consiliului Local şi, implicit, administraţiei locale. Din acest punct de vedere, Deca poate sta linistit, având, cel puţin la nivel teoretic,
sprijinul autorităţilor locale. Cu toate acestea, deja în urbe se vorbeşte de doi posibil înlocuitori. Ieri, prefectul a fost plecat la Bucureşti. Întrebat în urmă cu câteva săptămâni dacă are vreo emoţie vizavi de schimbarea din funcţie, acesta a mărturisit că nu mai este membru PNL (corect, pentru că
accederea într-o demnitate publică presupune ruperea de partid).   

Liniştiţi stau la Gorj şi la Mehedinţi Alin Văcaru şi Nicolae Drăghiea, ambii ajunşi în fotoliul de prefect din partea PSD. Numele lui Văcaru este asociat cu cel al premierului Victor Ponta, deci sunt şanse 0 ca şeful Guvernului să îl demită. La Mehedinţi, prefectul Drăghiea este apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, lucru care nu îi dă astfel, insomnii.
Potrivit presei naţionale, miercuri ,12 martie, toţi prefecţii din ţară propuşi de PNL ar fi fost eliberaţi din funcţii printr-o hotărâre de guvern.

Politica