sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bătălia pentru Universitatea Craiova

Pe lângă imaginea unei echipe palide şi neajutorată, în subteran se derulează un război inimaginabil… Dincolo de rezultatele sportive are loc o confruntare pe viaţă şi pe moarte între cei care doresc distrugerea Universităţii Craiova şi ultimii mohicani care refuză, cu încăpăţânare, să îngenuncheze în faţa hoardelor PSD-iste. Chiar dacă lupta este inegală, din foarte multe puncte de vedere, “partizanii” Universităţii Craiova fac faţă cu brio asaltului nemaiîntâlnit dictat de mintea unei paranoice care nu a realizat nimic în viaţa ei, în afară de faptul că a intuit cu ce bărbaţi trebuie să se “pună bine”.

În tumultoasa lui istorie, acest club a trecut prin multe momente critice, dar parcă niciodată nu a fost atât de prigonit ca în prezent.
Cu toate acestea, baricada Universităţii Craiova rezistă cu brio şi chiar câştigă teren, mai ales odată cu lovitura de la Federaţia Română de Fotbal. Acolo unde a ieşit preşedinte, în mod neaşteptat, chiar candidatul susţinut de Universitatea Craiova, Răzvan Burleanu. Un tânăr care în campania electorală, nu numai că nu a fost susţinut de clubul clonă, ci nici măcar nu a fost primit la sediu în cadrul vizitei pe care a făcut-o în Craiova. Ce-i drept, Lia Olguţa Vasilescu, avea blatul aranjat cu Gică Popescu, si este de înţeles într-un fel, însă de aici până la a i se închide uşa în nas pentru o vizită, fie ea, chiar şi formală este cale lungă.
Odată cu această răsturnare de situaţie la Federaţie se schimbă, într-un fel, şi soarta războiului. Dacă până nu demult partizanii erau asediaţi, poate chiar încercuiţi, iată că în numai o săptămână alegerile de la FRF au creat o adevărată implozie în mijlocul “cotropitorilor”.

Ultimele declaraţii ale lui Răzvan Burleanu creează mari coşmaruri Olguţei Vasilescu.     
Posibilitatea reală ca toate meciurile desfăşurate de această echipă (CSU Craiova) în acest sezon de campionat să aibă statut de amicale, aşa cum declara Adrian Mititelu, este foarte reală, însă nu aceasta este marea frustrare a Olguţei, ci faptul că deşi a „apăsat pedala la blană”, punând în joc multe instituţii ale statului pentru a-şi atinge scopul, nu a reuşit să dărâme un club care de abia se mai târăşte, dar care are în spate sute de mii de suflete ale căror gânduri şi energii pozitive creează un “câmp de protecţie” dificil de explicat.
În mintea ei “creaţă”, fosta tovarăşă a lui Staicu şi Neţoiu, a crezut că e suficient decât să vrea ea şi acest club o să dispară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Uite că odată cu schimbarea de la Federaţie se confirmă din nou proverbele: “nu aduce anul ce aduce ceasul” şi că “socoteala de acasă nu se nimereşte cu cea din târg”. Şi ăsta este numai începutul, deoarece, opinez că foarte multe surprize negative vor urma în perioada următoare în ceea ce priveşte aşteptările faimoasei primăriţe…
Desigur, clanul PSD-ist mai are una-două cărţi în joc, una dintre ele este aceea cu privire la insolvenţa societăţii, acolo unde ei aşteaptă ce e mai rău pentru Universitatea şi locul unde încearcă să tragă sforile pe căi frauduloase în a împiedica  confirmarea planului de reorganizare.

Însă este greu de crezut că judecătoarea Simona Conţ de la Tribunalul Braşov va putea să facă pe placul mafioţilor şi să infirme un plan de reorganizare de cel puţin nota 9… Greu de motivat o sentinţă de respingere, indiferent de câte sfori va trage Olguţa şi acoliţii ei prin Braşov….
În tot acest timp, jucătorii Universităţii Craiova, cu toate greutăţile pe care le întâmpină antrenându-se prin fel şi fel de coclauri, continuă să ducă mai departe culorile alb-albastre, arătând un caracter rar întâlnit, demonstrând un devotament cum nu găseşti pe toate drumurile.
În ciuda tuturor acestor oprelişti există speranţe, dar şi premise certe ca în acest an să asistăm la un miracol, o echipă de fotbal care să învingă un sistem şi un partid politic.

Poate mulţi o să ia în derâdere aceste rânduri, dar cu toate necazurile şi neajunsurile, această echipă, nu numai că va termina campionatul, dar va reuşi să promoveze în Liga I pe criteriul sportiv. Acest sentiment îl am tot mai puternic de la zi la zi… Sunt atâtea semnale pozitive, atât de la echipă, cât şi de la celelalte foruri şi prin urmare există şanse foarte mari ca în această vară să asistăm la o minune: promovarea Universităţii Craiova şi îngenuncherea unui sistem şi a unui partid politic cu toată puterea care este în jurul lui.
Urmează o primăvară, dar mai ales o vară extrem de fierbinte şi, să sperăm, extrem de fericită pentru suporterii Universităţii Craiova.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica