vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procent de promovabilitate sub 50% la simulările elevilor de clasa a opta

Simulările pentru elevii din anii terminali nu i-au speriat prea tare pe aceştia. Rezultatele continuă să fie de nivel mediu spre prost, procentul de promovabilitate înregistrat la testările elevilor de clasa a opta fiind de doar 47,9%, la nivelul judeţului Dolj. Cu alte cuvinte, la nivel naţional, Doljul se situează undeva la jumătatea clasamentului, pe locul 20.

Potrivit ISJ Dolj, procentul de promovabilitate mai mare a fost înregistrat la Limba şi literatura română- 65%, în timp ce la Matematică au promovat doar aproximativ 30% dintre elevii prezenţi la simulare. Chiar dacă procentul de promovabilitate mai mare a fost înregistrat la Limba şi literatura română, judeţul Dolj se situează, la nivel naţional, pe locul 17 în ceea ce priveşte promovabilitatea la Matematică şi doar pe locul 22 în ceea ce priveşte promovabilitatea la  Limba şi literatura română.

Patru medii de zece în Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

55 de elevi doljeni au reuşit performanţa de a obţine nota zece la Matematică şi doar 20 au primit punctajul maxim la proba scrisă de Limba şi literatura română. Totodată, doar patru medii de zece au fost înregistrate la nivelul judeţului. Elevii care au obţinut astfel de performanţe provin de la: Colegiul Naţional “Carol I’’, Şcoala Nr. 22 “Mircea Eliade’’, Şcoala Nr. 21 “Gheorghe Ţiţeica’’ şi Şcoala Nr. 29 ,,Nicolae Romanescu’’.

Printre unităţile de învăţământ cu promovabilitate peste 90% se află Şcoala Nr. 22 “Mircea Eliade’’, precum şi Şcoala Nr. 21 “Gheorghe Ţiţeica’’.
ISJ Dolj anunţă că dascălii vor analiza fiecare situaţie în parte şi vor vedea ce îmbunătăţiri trebuie aduse fiecărui elev în parte.

Politica