joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii au protestat paşnic împotriva eutanasierii câinilor comunitari

Aproximativ 100 de persoane au protestat paşnic sâmbătă, 8 martie, pe esplanada Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu’’, faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân. Protestatarii cer autorităţilor să folosească soluţii alternative, precum sterilizarea, adopţia sau microciparea animalelor.
Aceştia au afişat pancarte cu mesaje precum: “Locul câinilor nu este pe stradă!’’, “Nu suntem un popor de criminali!’’, “Sterilizează, adoptă, fii responsabil!’’, “Nu-i lasaţi să moară! Adoptă!’’.
Oamenii prezenţi la manifestare au spus că îşi doresc ca aceşti câini să poată fi adoptaţi, făcând apel la toţi iubitorii de animale pentru a lua o măsură în această privinţă. Mai mult decât atât, protestatarii craioveni au cerut “eutanasierea’’ parlamantarilor români, considerând ei “că aceasta ar fi singura soluţie pentru un viitor mai bun al ţării’’. Totodată, oamenii consideră că nu va mai trece mult timp până când românii vor ieşi în stradă pentru a protesta asemănător celor de la Kiev.

Ne-am alăturat acestui protest împotriva eutanasierii câinilor comunitari şi singura soluţie cred că ar fi eutanasierea parlamentarilor şi a politicienilor în general. Absolut, nimeni nu vrea să existe câini pe stradă. Dacă căţelele ar fi fost sterilizate, probabil acum nu am mai fi discutat despre această problemă. Din păcate, banii au fost furaţi. Guvernul nu vrea să ştie cine a furat banii, ei vor doar să-i vadă morţi pe câini. Am tot participat la astfel de proteste, am şi eu câini. Mi se pare anormal să stăm pasivi. O să ies în continuare în stradă dacă va fi nevoie şi probabil că se va ajunge şi la noi la o acţiune în genul celei de la Kiev. Nu neapărat din cauza câinilor, mai degrabă din punct de vedere politic. Cred că suntem pe o cale foarte periculoasă, la ora actuală, din punct de vedere politic. Probabil că şi legea eutanasierii a fost dată pentru a acoperi alte probleme.
A spus Valentin Catană

«Oamenii sunt uneori animale bipede»

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mirela Gaşpar este o iubitoare înrăită de animale. Ea nu concepe viaţa fără  aceste suflete nevinovate care să-i însenineze zilele. Şi pentru că “pasiunea’’ a atins cote maxime, femeia are în prezent 16 animale de casă, iar numărul lor ar mai putea creşte.

Eutanasierea câinilor mi se pare groaznică. Şi ei sunt nişte vietăţi. Dumnezeu a lăsat pe pământ şi animale, şi oameni, numai că oamenii sunt uneori animale bipede. Cred că s-au omorât destui câini şi la Mihăileşti, şi la Breasta. Totul fără eutanasiere, ci prin alte modalităţi îngrozitoare. Am vreo 16 animale acasă.
A relatat Mirela Gaşpar

«Se pun piedici în privinţa adopţiei!»

O altă iubitoare de animale este Cristina Popa. Prin vorbele sale, aceasta a oferit o lecţie de viaţă. Nu puţine sunt cazurile în care oamenii, aflaţi la bătrâneţe, sunt lăsaţi de izbelişte, singura lor alinare fiind o pisică sau un câine. Cu toate acestea, nu toţi oamenii gândesc la fel, iar eutanasierea câinilor pare să devină un sport naţional.

S-a ajuns prea departe cu uciderea câinilor fără stăpân. Consider că nu este normal ceea ce se întâmplă. S-a început prost, programe de adopţie nu sunt, nici de sterilizări. Mai mult decât atât, ceea ce au făcut asociaţiile de protecţie a animalelor a fost distrus în câteva luni. În primul rând, persoanele cu care am discutat, au ajuns să nu mai suporte ceea ce se întâmplă. Ni se pare că suntem agresaţi fizic şi psihic, pentru că atâta vreme cât vrei să adopţi un căţel şi ţi se pun piedici este oribil. Ni se pare că se împiedică adopţia. Să ceri unei persoane în vârstă să facă dovada că are unde să ţină câinele este de neînchipuit. Până la urmă, multe astfel de persoane au nevoie uneori de un suflet nevinovat, neavând alte rude apropiate în jurul lor. Am venit aici, pentru că am vrut să spunem <> pentru viaţă, să ne aliniem protestelor internaţionale. Toată Europa protestează pentru România. Sunt şi state din America care protestează împotriva violenţei pentru câinii fără stăpân.
A spus Cristina Popa

Europa protestează pentru România

Statele europene şi România au ceva în comun: protestele împotriva eutanasierii câinilor comunitari. Iubitorii de animale din numeroase ţări au organizat mitinguri, flasmoburi, marşuri, lansând totodată sute de petiţii pentru a fi stopat acest fenomen care ia amploare pe zi ce trece. Mii de mesaje “internaţionale’’ au fost transmise şi către politicienii români, prin care oamenii dezaprobă ideea de a ucide câinii. Aceştia militează pentru o legislaţie coerentă, civilizată şi mai presus de orice, morală.  

Imaginile cu animale torturate, ucise, materialele privind ilegalităţile comise de către administraţiile locale care înfometează, schingiuiesc, omoară câini direct în stradă sau în lagărele denumite cu cinism “adăposturi”, corupţia, interesul sau dezinteresul autorităţilor responsabile inclusiv de controlul respectării legislaţiei, circulă acum cu mare repeziciune dinspre România, în întreaga lume.

Politica