vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Daţi-mi voie! Dumneavoastră nu speriaţi primarii cu puşcăria!»

Primarii celor 111 localităţi doljene s-au întâlnit ieri în Colegiu Prefectural lărgit, întâlnire lunară la care edilii vin la Craiova să se întâlnească fie cu factori de decizie, fie cu diferiţi specialişti invitaţi de autorităţile judeţene. În afara nelipsitelor informări de la diferite instituţii, primarii s-au informat asupra aplicării legii 165, de altfel cel mai “viu” punct de pe ordinea de zi. Legea nr. 165/2013 continuă să işte controverse şi ieri, primarii doljeni s-au contrat cu un reprezentant al Centrului Naţional de Cadastru, Ileana Spiroiu. Aceasta le-a atras atenţia edililor, uneori pe ton ridicat,  să nu încerce să creadă ca în cazul în care primarii nu vor aplica corect legea, nu se va întâmpla ceea ce  nimeni nu îşi doreşte: organele statului să înceapă cercetări.

S-au dat titluri de proprietate care depăşesc valoarea în suprafeţe a tarlalelor. Va trebui să identificaţi excedentul, altfel nu vom ştii niciodată. Şi nu aş vrea să vă spun că în colectivul interministerial este Ministerul de Justiţie.
A spus Ileana Spiroiu, lucru care i-a iritat la culme pe aleşi

În stigătele de nemulţumire ale sălii, a luat cuvântul primarul oraşului Segarcea, Nicolae Popa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toate punerile în aplicare s-au făcut în baza unei topometri făcute, de către specialişti.  Dumneavostră nu îi speriaţi pe primari că îi băgaţi în puşcărie. Nu încercaţi să aruncaţi vina la noi. Noi nu suntem toţi specialişti, tocmai de aceea s-au încheiat contracte cu firme specializate.
A spus primarul de la Segarcea

Discuţiile nu s-au terminat aici, pentru că primarii au solicitat lămuriri suplimentare vizavi de lege, punând în discuţie exemple concrete. După expunerea făcută de reprezentantul Centrului Naţional de Cadastru, lucrurile s-au calmat, iar aleşii au ascultat următoarele puncte aflate pe ordinea de zi a şedinţei. Doctorul Andrei Butaru, directorul  Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţei Alimentelor a prezentat o informare privind acţiunile ce se vor efectua la animale în campania de primăvară, în judeţul Dolj.

Acesta a declarat că în prima parte a anului 2014, pe teritoriul judeţului se vor efectua acţiuni de imunoprofilaxie la  animale  şi se vor recolta probe pentru  supravegherea următoarelor boli: leuceoza enzootică la bovine, bruceloza bovină, tuberculoza bovină, encefalopatiile spongiforme transmisibile, anemia  infecţioasă ecvină, pseudopesta aviară.

A urmat raportul de activitate pentru anul 2013 al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, prezentat de şeful ITM, Cătălin Mohora. Potrivit acestuia, a fost efectuat un număr de 2061 controale, fiind constatate 2351 de abateri. Au fost aplicate 1944 de sancţiuni, valoarea amenzilor fiind de 1.086.000 lei. De remarcat ar mai fi faptul că prezenţa a fost una destul de numeroasă, lucru constatat de directorul Alexandru Opran: “Bă fraţilor, suntem mulţi rău, data viitoare facem colegiul prefectural la Sala Polivalentă”.

Politica