sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Snopova are probleme cu legislaţia română

După rezultatele extraordinare înregistrate în returul campionatului, cu victorii pe linie de nu mai încap punctele în clasament, la nivelul echipei de handbal feminin a mai apărut o problemă. În aceste zile este forfotă mare pentru rezolvarea situaţiei Iuliei Snopova. Aceasta a fost dezbătută intens într-o întâlnire ce s-a vrut secretă, desfăşurată marţi seara la Polivalenta din Bănie, chemate la “dezbatere” fiind forţele reunite din club sau de susţinători mai mult sau mai puţini anonimi. Totul pentru a rezolva o problemă pe cât de simplu pe atât de complicată, pentru a face un joc de cuvinte, atunci când e vorba despre lipsă de responsabilitate (a se citi durere-n cot nu şi în cont, acela fiind bine garnisit!) şi profesionalism.

Surse credibile susţin că, dând dovadă de un profesionalism extrem ca şi în cazurile “Haşegan” şi “Anca Amariei”, în urma cărora echipa a fost penalizată cu un punct sau nu a putut utiliza o jucătoare timp îndelungat deşi a plătit salariul, oficialii formaţiei de handbal au uitat că Iulia Snopova este jucătoare extracomunitară şi are dreptul de asta pe teritoriu României doar 90 de zile, conform vizei de lungă şedere eliberată pe baza contractului individual între jucătoare şi club. Cum viza expiră în aceste zile (alţii spun că a expirat deja), după ce a fost prelungit la finalul lunii noiembrie 2013, s-a ajuns în situaţia de a alege între a o trimite pentru o zi-două în Ucraina, pentru a-şi lua o nouă viză, sau a-i face contract individual de muncă pe teritoriu României.

Din câte am aflat, datorită altor încurcături care nu mai merită detaliate, s-a optat pentru a doua variantă  (la Polivalentă cică deja sunt locurile ocupate cu alte jucătoare) dar, conform aceloraşi surse, situaţia nu va fi rezolvată până la ora meciului cu Baia-Mare. După mişcările de trupe realizate magistral, SCM va avea la meciul de luni o linie de nouă metri cu un profil ofensiv extraordinar, dar care lipseşte cu desăvârşire. Bineînţeles de vină este jucătoarea, clubul, suporterii, natura şi Universul, toţi în general sau luaţi individual! Nu ne rămâne decât să le urăm baftă fetelor! Jucaţi şi voi cum puteţi!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica