sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meci de Cupă cu «câinii roşii»

Programul echipei masculine de volei de la SCM cuprinde la acest mijloc de săptămână un meci deosebit de dificil în Cupa României. Trupa lui Dan Pascu va juca în turul fazei a doua a Cupei pe terenul lui Dinamo Bucureşti, formaţie care nu are nevoie de prea multe prezentări în sportul craiovean. Partida este  una cât se poate de ciudată. Practic, tehnicianul oltean are de ales între a trata acest meci la cel mai înalt nivel sau de a merge pe direcţia campionatului. Concret, formaţia craioveană are de jucat sâmbătă, la Baia-Mare, meciul hotărâtor de adjudecare a locului al doilea în campionat. Oboseala acumulată în ultima perioadă, în care s-a jucat sâmbătă-miercuri, face ca Dan Pascu să fie nevoit să aleagă ce meci dispută la sacrificiu.

Sistemul competiţional ales pentru desfăşurarea Cupei României acordă o şansă în plus formaţiei craiovene care va juca la Bucureşti, cel mai probabil, cu jucătorii mai puţin utilizaţi în campionat. Spunem asta pentru că, şi dacă va fi învinsă cu 3-0, SCM păstrează şanse de calificare, în eventualitatea unei victorii scurte acasă. Dacă ambele echipe vor câştiga meciul de pe teren propriu cu 3-0, 3-1 sau 3-2, se va disputa “setul de aur”. Cum returul este la Craiova, formaţia locală are o şansă în plus. Oricum, SCM “U” are un lot echilibrat, de fiecare dată atunci când s-a apelat la jucătorii de pe bancă aceştia aducând plusul de care echipa a avut nevoie.  Cum fiecare dintre băieţi va dori să arate că merită postul de titular, este foarte posibil să se înregistreze un rezultat pozitiv încă de la Bucureşti. Şi în tabăra dinamovistă sunt ceva tensiuni legate tot de campionat, alb-roşii urmând să joace sâmbătă la Dej pentru locul patru în clasament.  

Nici fetele nu au liber la mijlocul săptămânii. Formaţia feminină de la SCM  a făcut deplasarea la Piatra Neamţ, acolo unde întâlneşte Unic, din localitate. Meciul contează pentru etapa a XV-a, atunci, craiovencele fiind în imposibilitatea de a ajunge la partidă datorită intemperiilor. Partida se anunţă dificilă pentru oaspete din mai multe puncte de vedere pe de o parte, nemţencele sunt redutabile pe teren propriu iar pe de alta elevele lui Berti Văsuică nu au arătat prea multe în ultima perioadă. Fetele de la SCM “U”  au jucat oscilant înregistrând rezultate pe măsură. Pentru gazde, care încă vor să prindă locul şase în clasament, partida este foarte importantă. Cu 26 de puncte, Unic aşteaptă pasul greşit al CSM-ului din Bucureşti în ultima etapă de campionat care, coroborat cu o victorie la Tg. Mureş, ar duce formaţia nemţeană pe poziţia a şasea. Cu alte cuvinte slabe şanse la o surpriză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

VOLEI MASCULIN
CUPA ROMÂNIEI

Dinamo Bucureşti – SCM “U” Craiova, astăzi, ora  17:00

VOLEI FEMININ
DIVIZIA A1

VC Unic LPS Piatra Neamţ – SCM “U” Craiova, astăzi, ora 18.00

Politica