sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Deplasare dificilă în Israel

Partida de astăzi este una cât se poate de dificilă pentru formaţia din Bănie. BC Galil Gilboa are un lot puternic şi provine dintr-un baschet mult mai dezvoltat decât cel românesc, unde profesionalismul este la el acasă. Oricât s-ar dori o comparaţie între ceea ce se întâmplă în Israel, la un anumit nivel, şi ceea ce se desfăşoară în România, nu se va găsi termen de comparaţie. BC Galil Gilboa este, fără doar şi poate, una dintre cele mai puternice echipe din Liga Balcanică şi este greu de crezut că nu-şi va respecta statul pe teren propriu. Israelienii au fost însă învinşi de patru ori în cele 11 meciuri disputate până în prezent. Formaţiile care au reuşit să facă acest lucru sunt BC Levski Sofia, de două ori, KK Kumanovo şi KB Priştina. Pe teren propriu, israeliţii au pierdut doar la echipa din Sofia, însă.

În clasamentul Ligii Balcanice, BC Galil Gilboa ocupă locul patru, cu unul mai puţin decât SCM “U”, plasată pe poziţia a treia doar datorită punctelor date pentru cele două meciuri în plus disputate faţă de organizatorii meciului de astăzi. În fine, în tabăra olteană atmosfera este bună şi se aşteaptă un meci frumos. Oboseala acumulată pe cele două fronturi, deschise complet aiurea, va fi un duşman puternic pentru oaspeţi, care contează cam  pe acelaşi “cinci”. Transferurile efectuate în ultima perioadă nu au adus plusul dorit şi probabil că nici nu o să-l aducă, fiind făcute mai mult datorită cărţii de vizită decât pentru ceea ce joacă în prezent respectivii sportivi.

Ne aşteaptă un meci foarte greu în Israel. Întâlnim o echipă foarte redutabilă, dar cu toate acestea vrem să evoluăm la maximum de potenţial. Sperăm ca până la ora jocului să se refacă şi Mirko Kovac, după accidentarea pe care a suferit-o în partida de la Cluj-Napoca.
A declarat înaintea meciului Marius Toma, cel care manageriază activitatea la nivelul secţiei de baschet de la SCM

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica