joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au trecut pe doi şi vor să rămână acolo

În 24 de ore, voleibaliştii de la SCM “U” au rezolvat problema locului al doilea în campionatul intern. Victoria de pe teren propriu cu Phoenix Şimleul Silvaniei, legată cu cea de la Constanţa, au făcut ca echipa din Bănie să se caţere pe locul al doilea în clasament, unul mai mult decât onorabil dacă se ţine cont de variabilele existente pe lângă echipă. Pentru că, nu-i aşa, o formaţie care îşi vede de treabă, cu o bancă tehnică locală, nu e de băgat în seamă. Dar toate la timpul lor! Referitor la jocul de la Constanţa nu se pot spune prea multe. Înaintea partidei, ţinând cont de faptul că Tomisul a folosit jucători care nu prea au prins primul sextet, Craiova a fost socotită favorită.

Şi pe teren acest lucru s-a confirmat, elevii lui Dan Pascu jucând dezinvolt. Primul timp tehnic de odihnă, din primul set, a găsit formaţia vizitatoare cu un avantaj liniştitor, SCM “U” conducând cu un avantaj de trei puncte, pe parcurs, acesta s-a mărit constant, “ruperea” fiind făcută de la scorul de 14-10. Cu un serviciul bun dar şi atenţie în atac, craiovenii s-au desprins la 22-12 şi nu mai puteau pierde setul. Cel de-al doilea parţial a fost unul pe care gazdele l-au început mult mai determinate, în timp ce dincolo de fileu au apărut greşelile ce de acum tind să devină obişnuinţă. Tomis a condus pe mai tot parcursul setul la două –trei puncte, ba chiar patru, 20-16, dar pe final s-a văzut învinsă cu 25-23.

Probleme au fost şi în setul trei, constănţenii încercând să demonstreze că nu degeaba se află în lotul uneia dintre cele mai galonate echipe din voleiul intern. Şi le-a şi ieşit, SCM “U” făcând greşeli care au permis adversarului să câştige parţialul. Chiar dacă au avut 21-19, oltenii nu au găsit soluţiile optime pentru a termina meciul în trei seturi şi s-au văzut depăşiţi pe finalul de set. În fine, partea a patra a partidei avea să fie şi ultima, pentru că SCM “U” avea nevoie de o victorie de trei puncte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După 8-2 sau 11-4, a fost clar că Tomisul nu poate ţine pasul,  iar victoria a fost una meritată. Desigur, Dan Pascu continuă să fie îngrijorat de fluctuaţiile în joc, unele care trebuie să dispară cât mai repede pentru că programul nu permite remedieri care necesită timp. Cu o etapă înaintea finalului sezonului regulat, SCM “U” se află pe locul al doilea, poziţie pe care nu o mai poate rata dacă va câştiga, indiferent de scor, în partida de la Baia–Mare, acolo unde se joacă în cadrul ultimei etape. Şi asta pentru că SCM “U” a acumulat 46 de puncte, iar ACS Volei Municipal Zalău 44. Deşi echipa din Zalău stă în ultima etapă, jocurile nu sunt încheiate pentru că aceasta mai are de disputat o restanţă, din etapa a  XV-a, cu LPS Piatra Neamţ. Cu alte cuvinte, SCM “U” are neapărată nevoie de două puncte la Baia-Mare, adică o victorie cu 3-2, pentru a păstra poziţia a doua şi a evita prima fază a play-off-ului.

Politica