vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipa de cadete a CSM Craiova, pe primul loc la Târgu-Mureş

În perioada 21-23 februarie, sala sporturilor din Târgu-Mureş a fost gazda campionatului naţional individual(calificări) şi etapa I a întrecerii naţionale pe echipe de lupte libere, la categoria de vârstă cadeţi. Clubul nostru a fost reprezentat de zece sportive, iar obiectivul propus de antrenorul secţiei de lupte, acela de a domina întrecerea pe echipe la feminin a fost atins. Cumulul de puncte obţinut de luptătoarele craiovence a atras după sine şi prezenţa pe prima treaptă a podiumului, concretizând astfel un start în forţă în concursurile naţionale pentru secţia de lupte a CSM Craiova.

Rezultatul obţinut la Târgu-Mureş de echipa de cadete se datorează următoarelor sportive:  Priceputu Ştefania (locul II – 40 kg, cu precizarea că la individual a luptat pentru LPS Petrache Trişcu, iar la echipe a punctat pentru CSM Craiova), Breazu Denisa (locul V – 43 kg), Pintilie Cristina (locul III – 46 kg), Bărbulescu Mihaela (locul VII – 46 kg), Vârban Daniela (locul V – 49 kg), Corzaru Maria (locul VII – 52 kg), Enache Ana-Maria (locul II – 56 kg), Anghel Alexandra (locul I – 60 kg, cu precizarea că la individual a luptat pentru LPS Petrache Trişcu, iar la echipe a punctat pentru CSM Craiova), Iva Mădălina (locul III – 65 kg), Niţu Larisa (locul III -70 kg). Astfel, cu un total de 72 de puncte, CSM Craiova s-a poziţionat în fruntea clasamentului pe echipe la fete, fiind urmată pe podium de CS Viitorul Vaslui (47 puncte) şi LPS Botoşani (47 puncte). Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte a CSM Craiova, s-a declarat mulţumit de atitudinea elevelor sale la Târgu-Mureş, precum şi de rezultate, considerând că deşi a fost o etapă preliminară, concursul a fost unul destul de dificil.

Concursul a fost unul dificil şi după ce am văzut în competiţia de la Târgu-Mureş, consider că avem şanse mari să câştigăm turneul final pe echipe din noiembrie, care se va ţine la Craiova. Însă mai este destul timp până atunci, iar noi trebuie să ne vedem de treabă şi să fim din ce în ce mai buni de la o competiţie la alta, pentru că va fi o concurenţă destul de puternică pentru titlul naţional la echipe, categoria cadete.
A declarat Petre Banciu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Următoarea etapă a campionatului naţional de lupte libere, cadeţi, se va consuma între 7 şi 9 martie la Târgu-Jiu. Altfel, în această săptămână, luptătorii craioveni vor fi prinşi într-o altă competiţie de nivel naţional, respectiv prima etapă a campionatul naţional individual şi pe echipe la juniori, ce se va desfăşura între 28 februarie şi 2 martie la Mangalia.

––––

Rezultate box

Dora şi Alexe, medaliate la naţionalele de senioare

Cele două craiovence s-au întors cu rezultate bune de la Bistriţa, acolo unde s-a susţinut campionatul naţional de box feminin, senioare, tineret şi junioare, între 17 şi 22 februarie. La categoria 54 de kg, pugilista de la  CSM Craiova Alexe Irina a obţinut medalia de bronz, fiind eliminată în semifinale de multipla campioană naţională Nechita Aureliana (Steaua Bucureşti), sportivă ce s-a impus şi la această ediţie. Colega de breaslă a Irinei, pugilista clubului CFR Craiova, Dora Mustăţea şi-a găsit sorţii de izbândă în finala categoriei de 51 de kg, revenind în Bănie cu medalia de aur la gât. 

Politica