duminică, mai 26, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Erasmus Plus

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în parteneriat cu Universitatea din Craiova şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj au dat start noului program Erasmus Plus, o continuare a programului Erasmus, care oferă posibilitatea de a urma o şcoală superioară în străinătate.Erasmus Plus este un program al Uniunii Europene în domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului. Se adresează nevoilor de predare şi învăţare al tuturor celor implicaţi în sistemul de învăţământ şi de formare profesională, indiferent de durata cursurilor sau calificare, inclusiv studiile doctorale.Acest program înglobează toate celelalte programe anterioare într-unul singur, precum Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, Tineret în Actiune şi va adăuga în plus domeniul sportului. De data aceasta pot aplica pe lângă studenţi, elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar. Perioada de desfăşurare a programului este 2014-2020.

Erasmus Plus este o umbrelă pentru toate sectorialele care se adresează atât învăţământului universitar, preuniversitar, educaţiei adulţilor, este noul program al Uniunii Europene pentru educaţie, formare profesională, tineret şi sport.
A declarat Madlena Nen, ANPCDEFP

În luna martie a acestui an va începe procesul de selecţie pentru tinerii care vor să obţină burse de studiu prin acest program. Aplicaţia se depune online.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Există criterii de selecţie, se face pe bază de dosar, sunt implicate facultăţile, studentul trebuie să-şi aleagă o universitate unde vrea să studieze, iar facultatea lui trebuie să aibă parteneriat de colaborare cu acea universitate. Universitatea din Craiova are parteneriat cu peste 150 de universităţi din întreaga Uniune Europeană, dar şi Turcia, desfăşoară foarte multe mobilităţi în cadrul acestora atât pentru studenţi cât şi pentru personalul didactic, personalul auxiliar şi administrativ.
A declarat Loredana Mateescu, Departamentul de Relaţii Internaţionale

Nu mai există candidaturi individuale, ci instituţionale, studentul nu mai poate aplica singur în calitate de persoană fizică, Universitatea va trebui să depună candidatura în numele elevului.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica