luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Victorie care îi poate aduce locul doi

Ziua voleibalistică de sâmbătă s-a încheiat cu o înfrângere dar şi victorie, pentru echipele din Bănie. În meciul pe care l-au disputat în sala “Ion Constantinescu”, din motive mai mult sau mai puţin obiective, fiind greu de înţeles de ce fetele nu joacă în Polivalentă, echipa feminină de volei a pierdut în faţa celor de la CSM Târgovişte. Partida a fost una care a confirmat că echipa craioveană nu se regăşeşte, aceasta jucând bine doar cu echipele slabe din campionat. Fără a avea veleităţi de echipă mare, CSM Târgovişte a ştiu să exploateze greşelile gazdelor şi s-a impus în doar trei seturi.

În prima parte a partidei, SCM Craiova a ţinut aproape doar până la primul timp tehnic de odihnă, după 8-7 în favoarea vizitatoarelor, acestea trecând la conducerea meciului. Cu un set în minus, fetele din Bănie s-au pierdut total, au practic un joc imprecis, fără vlagă şi au permis oaspetelor să se desprindă şi în partea a doua a meciului. După 10 la 10 a urmat o serie foarte bună a târgoviştencelor care au dus scorul la 20-13 şi s-au impus cu 25-15. Despre setul trei se poate spune decât că a fost unul dintre cele mai slabe din campionat, pentru gazde. Acestea au cedat total iniţiativa, nu le-a mai ieşit nimic şi s-au văzut conduse fără drept de apel după ce au intrat în avantaj, 8-7, după primul timp de odihnă. S-au pierdut numai puţin de zece puncte consecutive, scorul ducându-se la 18-10 şi apoi la 25-12.

Băieţii au jucat fără emoţii

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipa pregătită de Dan Pascu a avut probleme pe teren propriu cu Phoenix Şimleul Silvaniei, echipa locală impunându-se după trei seturi dificile. Meciul a început în nota de dominare a reprezentanţilor Băniei care au condus autoritar în primul parţial. Primul timp tehnic de odihnă a găsit echipa locală în avantaj, scorul consemnat fiind de 8-5. Servind mult mai bine dar şi superiori pe fileu, oltenii s-au distanţat constant, setul fiind încheiat cu 25-19. Relaxaţi după prima parte a întâlnirii, elevii lui Dan Pascu au abordat mult prea uşor setul doi, făcându-şi singuri viaţa grea. Oaspeţii nu au aşteptat prea mult să fie invitaţi la joc şi au trecut în avantaj rapid. S-au înregistrat astfel scoruri de genul 8-3 sau 15-10.

După o scurtă cursă de urmărire care a dus scorul la 16-14, oltenii au avut o nouă cădere şi părea că vor pierde setul. Într-un final tensionat au reuşit să egaleze la 22 şi apoi la 23. Ultimele două mingi ale setului au aparţinut gazdelor care s-au impus greu şi au arătat din nou că nu au constanţă în joc. Istoria s-a repetat în setul trei, unul încheiat cu scorul de 28-26. Este de consemnat că Şimleul a avut trei mingi de set, conducând cu 24-21, dar Dan Pascu a cerut time-out şi a întors soarta partidei. Victoria cu 3-0 a gazdelor nu a fost spectaculoasă dar a dat şanse echipei de a urca pe locul doi în clasament. Imediat după meciul cu Phoenix, echipa din Bănie a plecat spre litoral, unde va juca împotriva celor de la Tomis, astăzi, de la ora 18.00. O victorie cu Tomis ar duce formaţia craioveană pe locul al doilea cu şanse mari de  asta în primul tur al play-off-ului.

VOLEI MASCULIN
SCM “U” Craiova – Phoenix Şimleul Silvaniei 3-0 (25-15, 25-23, 28-26)
SCM “U”: Vânătoru, Lică, Aleksic, Milotin, Stevanovic, Voinea şi Jovic (libero)
Au mai jucat: Ghionea, Manda şi Todor
Antrenor: Dan Pascu

VOLEI FEMININ
SCM “U” Craiova – CSM Târgovişte 0-3 (19-25, 17-25, 12-25)
SCM “U”: Buz, Smultea, Chirilov, Ilina, Ariton, Iordache şi Duţă (libero)
Au mai jucat: Badea, Postea şi Ghionea
Antrenor: Berthold Văsuică

Articolul precedent
Articolul următor

Politica