vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Start la simulări pentru elevii de clasa a VIII-a

Simulările Evaluării Naţionale 2014 încep astăzi, cu Limba şi literatura română – proba scrisă. Elevii de clasa a VIII-a vor fi testaţi la nivel naţional, iar simularea se va desfăşura la aceeaşi oră în toată ţara. Simularea va începe la ora 9:00, când se deschid plicurile sigilate cu subiectul multiplicat, iar timpul pentru rezolvarea subiectelor este de două ore. Corectarea lucrărilor se realizează în centre zonale organizate de inspectoratele şcolare, constituite din profesori din localitatea în care s-a organizat centrul. Rezultatele obţinute de elevi la simulările naţionale nu se contestă. Notele nu se trec în catalog.

Simularea la Limba şi literatura română – Evaluarea Naţională 2014 – începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat rezolvării subiectelor este de două ore, din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev. Supravegherea elevilor va fi făcută de un alt profesor decât cel care predă Limba şi literatura română, se arata în Procedura privind organizarea şi desfăşurarea simulării evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2013-2014. Elevii trebuie să fie în sală de clasa în intervalul 8:00-8:30, când vor fi distribuiţi pe săli conform unei repartizări afişate pe uşa fiecărei săli de clasă.

După ora 8:30, elevii de clasa a VIII-a nu mai au drept de a părăsi sala de examen până la primirea subiectelor, şi nu mai devreme de 10:30. Totodată, vor exista şi camere de supravegheat. Repartizarea elevilor în sălile de concurs se face în ordine alfabetică, câte un elev în bancă. Elevii vor fi supravegheaţi de doi asistenţi, de altă specialitate decât Limba şi literatura română. În cazul abaterilor, elevul poate fi sancţionat prin scăderea notei la purtare. Potrivit ISJ Dolj, aproximativ 6.000 de elevi doljeni de clasa a VIII-a ar trebui să se prezinte la simulare, care va fi susţinută în 157 de centre, dintre care 154 de centre de comunicare- şcoli din judeţ unde vor ajunge direct subiectele, de la Minister.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica