sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Captură de şalău, plătică şi fitofag

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat  în cadrul unei acţiuni organizate pe linia combaterii braconajului piscicol 90 de kilograme de peşte  din speciile fitofag, şalău şi plătică.Peştele era transportat de către doi cetăţeni din localitatea  Sviniţa cu autoturismul personal al unuia dintre ei, în condiţii improprii şi fără a poseda documente legale de deţinere şi transport.În după amiaza zilei de 05.02.2014, ora 16.00,  în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Sviniţa, un autoturism Renault Espace despre al cărui  conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale.

La controlul autovehiculului aparţinând lui N. Goran în vârstă de 26 ani care era însoţit de N. Golub în vârstă de 31 de ani, ambii  din localitatea Sviniţa, poliţiştii de frontieră au  depistat  în portbagajul acestuia cantitatea de 90 de kilograme de peşte din speciile fitofag, şalău şi plătică. Peştele depozitat în saci de rafie, era  transportat în condiţii improprii, iar cei doi sviniţeni nu posedau documente legale de transport şi  de provenienţă a mărfii.În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că N. Goran şi N. Golub deşi erau pescari comerciali autorizaţi nu au înregistrat în declaraţia de descărcare cantitatea de peşte prinsă din fluviul Dunărea.

Având în vedere că activitatea de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale constitue infracţiune, poliţiştii de frontieră  le-au întocmit celor doi sviniţeni lucrare penală.,,Cantitatea de 90 de  kilograme de peşte  a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate.Dacă vor fi găsiţi vinovaţi , N. Goran şi N. Golub  riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 150 şi 10.000 de lei  şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă între 1 şi 3 ani” a declarat comisarul-şef Valeriu Pera , purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica