joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Nu vă atingeţi de dreptul la vot!»

Partidul Identitatea Românească din Italia este nemulţumit de intenţia guvernului român de a modifica legea electorală. Reprezentanţii acestui partid au trimis o scrisoare deschisă autorităţilor române de la Bucureşti dar şi parlamentarilor diasporei. Nemulţumirea Partidului Identitatea Românească din Italia este legată de vehicularea introducerii obligativităţii înscrierii românilor din străinătate în listele electorale de la misiunile diplomatice ale ţării noastre.

Singurul lucru pe care trebuie să-l facă cetăţeanul, este să se prezinte la vot, să-şi exercite liber opţiunea electorală, oriunde s-ar găsi pe mapamond, fără a fi obligat să se înscrie în vreo listă.
Se arată într-una dintre cele două scrisori deschise ale Partidului

Modificarea anunţată este considerată drept o tentativă violentă de împiedicare a prezenţei la vot.

Policlinica Buna Vestire Craiova

– – – – – – – – – – – – –

Iată textul integral:

“Spre cunoştinţa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu
În atenţia preşedintelui senatului, domnul Crin Antonescu
În atenţia preşedintelui camerei deputaţilor, domnul Valeriu Zgonea
În atenţia ministrului fără portofoliu al diasporei, domnul Cristian David
În atenţia parlamentarilor diasporei

Domnule Prim Ministru,

Am aflat cu surprindere şi neplăcere de intenţia guvernului de a modifica legea electorală, în sensul restricţionării exercitării dreptului la vot al românilor din străinătate, prin introducerea obligativităţii înscrierii acestora în listele electorale de la misiunile diplomatice ale României.
Suntem convinşi că sunteţi la curent cu piedicile majore puse în calea participării la vot a românilor din străinătate, datorate distanţelor şi numărului restrâns de secţii de vot din diaspora şi a neintroducerii variantelor alternative, respectiv votul electronic şi votul prin corespondenţă.
Este datoria dumneavoastră de guvernanţi să eliminaţi orice piedică din calea exercitării unui drept democratic fundamental, dreptul la vot, asigurând condiţii legale şi tehnice de securizare a votului, precum şi de verificare şi evitare a oricărei posibilităţi de fraudare pe parcursul întregului proces electoral, de la vot la validarea rezultatelor, evitarea votului multiplu, substituţiei de persoane, manipulare a urnelor sau a numărătorii voturilor.
Singurul lucru pe care trebuie să-l facă cetăţeanul, este să se prezinte la vot, să-şi exercite liber opţiunea electorală, oriunde s-ar găsi pe mapamond, fără a fi obligat să se înscrie în vreo listă. Restul, logistica, birocraţia, modalităţile tehnice, sunt obligaţia şi competenţa dumneavoastră, a întregului guvern.
Considerăm modificarea anunţată, ca o tentativă violentă de împiedicare a prezenţei la vot, de descurajare a cetăţenilor români care trăiesc în ţări cu democraţie şi stat de drept consolidate şi insistăm să retrageţi de urgenţă proiectul anunţat!

Mihai Muntean, Secretar Naţional – Partidul Identitatea Românească, Italia

– – – – – – – – – – – – –

Cel de-al doilea document este adresat parlamentarilor diasporei şi li se cere acestora să se opună “ cu fermitate acestui ultim abuz al guvernului Ponta”.

”Spre cunoştinţa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu
În atenţia preşedintelui senatului, domnul Crin Antonescu
În atenţia preşedintelui camerei deputaţilor, domnul Valeriu Zgonea
În atenţia ministrului fără portofoliu al diasporei, domnul Cristian David
În atenţia parlamentarilor diasporei
 
Scrisoare deschisă Parlamentarilor Diasporei

Onorabililor Parlamentari ai diasporei, domnule ministru fără portofoliu, Cristian David,
 
 Ca cetăţean român rezident în UE, aş vrea să aflu poziţia domniilor voastre, parlamentarii aleşi în colegiul diaspora, faţă de ultimul act de banditism instituţional ce ni se pregăteşte, respectiv modificarea legii electorale, prin introducerea obligativităţii înscrierii cetăţenilor români din diaspora, pe listele electorale de la misiunile diplomatice ale României.
Domnilor parlamentari; Badea Riceard Viorel, Aurelian Mihai, Eugen Tomac, Adrian Anghel, Raeţchi Ovidiu Alexandru, Lubanovici Mircea, domnule ministru fără portofoliu al diasporei, Cristian David, sunt convins că nu există cetăţean român din diaspora, care să fie de acord cu limitarea dreptului la vot printr-o măsură discriminatorie şi contrarie noţiunii de democraţie.
Având în vedere gravitatea şi urgenţa situaţiei, vă solicităm să luaţi poziţie publică, să răspundeţi şi să vă opuneţi cu fermitate acestui ultim abuz al guvernului Ponta, al atentatului la dreptul la vot şi demnitatea cetăţenilor români din diaspora şi să declanşaţi o campanie de informare a alegătorilor dumneavoastră, respectiv românii din diaspora, cu atât mai expuşi în faţa banditismului guvernamental şi lipsiţi de posibilitatea unei reacţii publice în faţa guvernului de la Bucureşti.

Mihai Muntean, Secretar Naţional – Partidul Identitatea Românească, Italia

Politica