vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se înfiinţează High-Tech Industry Park Craiova

Aleşii doljeni au astăzi pe ordinea de zi a şedinţei ordinare un proiect de Hotărâre privind asocierea Judeţului Dolj cu SC Parc Industrial Craiova SA în vederea înfiinţării parcului industrial “High-Tech Industry Park Craiova”.

Ca urmare a succesului înregistrat cu proiectul Parc Industrial Craiova, considerăm oportună înfiinţarea unui nou parc industrial în zona metropolitană a municipiului Craiova şi propunem ca în acest nou proiect, alături de judeţul Dolj, reprezentat de Consiliul Judeţean Dolj, să fie inclus ca asociat şi SC Parc Industrial Craiova SA, datorită experienţei sale relevante în administrarea infrastructurilor de tip Parc Industrial.
Se arată în raportul ce însoţeşte Hotărârea

Administrator unic al acestui nou Parc Industrial este desemnat Marin Nicoli, directorul Parcului Industrial Craiova. Marin Nicoli va administra High-Tech Industry Park Craiova pe o perioadă de trei ani, până ce Adunarea Generală a Acţionarilor viitoarei Societăţi Comerciale High-Tech Industry Park va numi membrii Consiliului de Administraţie. Această societate ar urma să aibă un capital social de 2.000.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Îmi doresc ca toate partidele politice să îşi dea mâna şi să sprijine deschiderea acestui Parc Industrial, care va duce la dezvoltarea infrastructurii de afaceri şi, implicit, la crearea de locuri de muncă.
Marin Nicoli, directorul Parcului Industrial Craiova

De altfel, în raportul Consiliului Judeţean Dolj se arată că  prin continuarea proiectului “Infrastructura de afaceri a Consiliului Judeţean Dolj în zona Metropolitană de Est a Municipiului Craiova” cu un noul parc industrial, se asigură generarea a cel puţin 1.000 de noi locuri de muncă stabile pentru locuitorii judeţului Dolj. Parcul Industrial Craiova a reuşit deja să atragă în amplasamentul său 32 de companii care au generat 1200 de locuri de muncă în incinta parcului şi peste 500 în companiile din distribuţie şi aprovizionare. Astfel, acest proiect dovedindu-se un succes, este oportună înfiinţarea unui nou parc.

Din Craiova în toată Oltenia

Mai trebuie spus că sub supravegherea şi îndrumarea reprezentanţilor Parcului Industrial Craiova au fost înfiinţate astfel de unităţi şi în alte judeţe ale Olteniei.În Vâlcea, au luat naştere Parcurile Industriale de Drăgăşani şi Bălceşti, iar deciziile de acordare a titlului de Parc Industrial pentru cele două locaţii au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Şi autorităţile din Slatina au fost consiliate de reprezentanţii Parcului Industrial Craiova, iar în prezent se poartă discuţii cu administraţia mehedinţeană, care îşi doreşte în judeţ un astfel de amplasament.

Ne dorim să dezvoltăm astfel de platforme industriale în toată Oltenia, pentru a atrage investitori cu bani în zona noastră, investitori care sunt convins că nu se vor lăsa aşteptaţi. Asta, pentru că pe lângă facilităţile oferite, în zona noastră, a Olteniei, pot găsi angajaţi calificaţi, cu experienţă şi serioşi.
Marin Nicoli, directorul Parcului Industrial Craiova

Politica