vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simona Halep, eliminată de la Australian Open

Simona Halep nu a reuşit o evoluţie bună în faţa Dominicăi Cibulkova şi a fost eliminată de aceasta, în două seturi, scor 6-3, 6-0. Chiar şi aşa, Simona reuşeşte performanţa de a accede în premele 10 jucătoare de tenis ale lumii. Chiar dacă a fost eliminată de Cibulkova, Simona Halep rămâne după acest turneu pe poziţia a 10-a, cu 3760 de puncte.

Imediat după eliminarea din turneu, Simona Halep a declarat:
N-am putut să joc. Am avut emoţii foarte mari şi nu le-am putut stăpâni. Înaintea meciului am fost foarte nervoasă iar apoi n-am simţit mingea deloc. Nu m-am putut mişca pe teren, n-am putut să joc. Dar ea a evoluat foarte bine, a lovit puternic şi s-a miscat bine în teren.

Simona Halep a acces în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam şi a avut ocazia de a egala cel mai bun rezultat al unui român la turneele de Grand Slam în ultimii 33 de ani, calificarea în semifinale, performanţă reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open. Pentru performanţa reuşită la Melbourne, Simona Halep va primi 270.000 de dolari australieni (circa 237.500 de dolari americani sau 175.000 de euro). Dominica Cibulkova, 24 de ani şi locul 24 WTA, s-a impus după o oră de joc şi o va întâlni în semifinale pe învingătoarea partidei dintre Agnieszka Radwanska (Polonia), cap de serie numărul 5 şi Victoria Azarenka (Belarus), a doua favorită a competiţiei. Săptămâna viitoare, Simona Halep va juca la Paris, într-o competiţie care îi aduce câştigătoarei o “zestre” de 470 puncte WTA. După Paris, Simona Halep va merge la Doha, unde are şansa să mai adauge câteva puncte. De menţionat că la Doha vor lipsi primele patru jucătoare ale lumii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aşa arată acum partea inferioară a top 10 WTA
6. Kvitova 4745
7. Errani 4440
8. Jankovici 4310
9. Kerber 4030
10. Halep 3760

Politica