miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Corona s-a dovedit mai tare

Speranţele pe care craiovencele şi le-au pus într-un rezultat pozitiv în meciul de ieri cu Corona Braşov au rămas la stadiul de intenţii. Gândurile pozitive şi ambiţiile personale nu au avut concretizare în teren decât o singură repriză. Meciul a început alert cu faze de poartă şi de o parte şi de cealaltă, până în minutul patru marcându-se deja patru goluri, tabela arătând egalitate. Dacă Pricopi a deschis balul pentru Corona, echipa din Bănie a răspuns prin reuşita Iuliei Snopova, secondată de Amariei şi Dincă. După cum s-a desfăşurat meciul până la mijlocul primei reprize s-a putut observa că cei doi tehnicieni, vorbind aici de Carmen Amariei şi Bogdan Burcea, nu riscă nimic şi vor miza pe cartea atacului pentru a rezolva meciul.

Cei 1500 de spectatori din Sala Polivalentă se şi pregătiseră pentru un scor fluviu la pauză. Numai că a urmat o acalmie pe tabelă dată de greşeli personale sau intervenţiile portarilor, cu un plus pentru Ionica Munteanu a avut intervenţii spectaculoase. Astfel, după ce în minutul 19 s-a înregistrat scorul de 8-8, următoarea reuşită a fost consemnată abia în minutul 25, atunci când Dincă a reuşit să creeze un avantaj de un gol pentru formaţia sa. SCM Craiova a intrat la pauză cu un gol avantaj, ultimele reuşite ale trupei lui Carmen Amariei de la scorul menţionat fiind trecute în dreptul lui Gogoriţă şi Ilie. De partea cealaltă, Corona a redus din diferenţă prin Apetrei şi Chiper.Având un punct avantaj dar şi o evoluţie curajoasă, este adevărat însă că bazată mai mult pe realizările personale, Craiova părea capabilă să înregistreze un rezultat pozitiv, unul care ar fi ajutat-o mult în economia campionatului. După cum am mai spus, presiunea rezultatului a fost mult mai mare la gazde care trebuie să se menţină în plasa locului şase, ultimul care ar duce la îndeplinirea obiectivului, în timp ce oaspetele par a avea antamat locul al doilea în campionat şi o poziţie avantajoasă în prima fază a play-off-ului. Egalitatea pe tabelă s-a consemnat rapid după reluarea meciului, Pricopi reuşind să înscrie în poarta apărată de Munteanu.

După cinci minute de joc s-a păstrat ritmul de goluri la fiecare poartă, scorul fiind de 14-14. Braşovencele au avut o replică bună însă la fazele următoare reuşind să înscrie de două ori, fără a primi gol, în inferioritate numerică, după eliminarea lui Briscan.A fost momentul decisiv al partidei pentru că de aici înainte Craiova nu a mai fost o ameninţare serioasă la poarta adversă. În minutul 40, Corona avea deja trei puncte avans pe fondul unei apărări mobile, precise, bine aşezate în teren, care nu a mai creat spaţii pentru interii olteni, care obsesiv au căutat prin realizări personale culoarele de pătrundere, închise de altfel, în zona apărătorilor centrali şi intermediari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După alte patru minute de joc, braşovencele au demonstrat că nu degeaba ocupă locul doi în campionat şi s-au desprins decisiv la cinci puncte. Cu toate eforturile lui Dincă sau Han, nu s-a mai realizat mare lucru, cea mai mică diferenţă din finalul de meci fiind de trei goluri. Din minutul 48, pe teren a fost o singură echipă, Corona marcând de şase ori pentru a primi doar două goluri. Rezultatul final, 28-21, a reflectat realitatea din teren şi dă de gândit pe mai de parte. Craiova nu a avut nici prospeţimea dorită pe final de meci dar nici tăria psihică de a rezista unui adversar puternic. De asemenea, s-au făcut prea multe greşeli personale neforţate, lucru nepermis la un asemenea nivel. Pentru SCM Craiova au jucat: Munteanu, Paşca – Dincă (5), A. Amariei (4), C. Ilie (2), Han (3), Gogoriţă (1), Florica (1), Cioaric (3), Snopova (2), Goran, Joldeş şi Ianaşi.

DECLARAŢII DUPĂ MECI

Sunt dezamăgită de evoluţie, de atitudine, de determinarea fetelor. Dacă cedăm aşa, este normal să te bată oricine, poţi să pierzi şi la 15 goluri diferenţă. A fost o atitudine foarte proastă pe care nu am găsit-o deloc până acum, nici chiar la antrenament. Oboseala şi-a spus cuvântul din cauza numărului mare de meciuri. Nu ştiu ce s-a întâmplat în repriza a doua. Eu nu am greşit cu nimic. Am făcut tot ce se putea face.
Carmen Amariei

Mă bucur că Craiova a avut evoluţii bune în ultimul timp. Astăzi însă am jucat noi mai bine. Va fi o luptă pentru titlu între noi şi Baia Mare. Avem tot dreptul să spunem că tragem la titlu dar pentru aceasta trebuie să profităm de orice meci, să-l câştigăm. Este obligatoriu pentru a ne îndeplini obiectivul. Urez succes Craiovei în continuare.
Bogdan Burcea

Politica