vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Antalya îşi deschide porţile pentru oastea de panduri

Doar ce au reluat pregătirile, iar Pandurii au şi plecat să se antreze în afara ţării. Pustai preferă să îşi „chinuiască” elevii la soare şi a decis să scape cât mai repede de temperaturile scăzute de pe teritorul României din timpul iernii. Gorjenii au ales o locaţie ceva mai exotică, obişnuită de altfel pentru panduri, care au fost găzduiţi periodic de ospitalitatea turcească în ultimii ani. Antalya a devenit dragă formaţiei din Târgu-Jiu, care de ani buni preferă condiţiile de pregătire pe care le oferă staţiunea de pe malul Mediteranei. Aşijderea anului trecut, Pandurii vor susţine cantonamentul fizic în complexul sportiv Mardan din staţiunea Lara(Antalya), o adevărată „navă spaţială” a bazelor sportive.

Construcţia amintită deţine dotări de ultimă oră, motiv pentru care a devenit lăcaşul de pregătire a mai multor echipe importante din Europa. Începând de mâine, probabil, gorjenii vor fi supuşi unor antrenamente solicitante, canalizate în special pe dezvoltarea capacităţii de efort şi a pregătirii fizice generale, pentru a creşte rezistenţa jucătorilor la stresul fizic presupus de viitoarele jocuri oficiale. Mingea va fi lăsată în plan secund pentru acest prim cantonament pentru că alergarea va constitui felul principal oferit de Pustai elevilor săi. Indicaţiile tehnico-tactice vor intra în vizorul „profesorului” în cel de-al doilea cantonament ce va fi desfăşurat tot în Antalya, dar obiectivele propriu-zise vor avea altă faţă.

Pandurii vor reveni la Târgu-Jiu la sfârşitul lunii, dar jucătorii nu vor călca pentru mult timp pe pământ românesc, având programată pe data de 3 februarie reîntoarcerea în Antalya. La a doua prezenţă din acest an pe meleaguri orientale, gorjenii vor susţine o serie de cinci amicale, pe 4, 6, 9, 10 şi 13 februarie. Adversarii nu au fost stabiliţi, dar se aude că pe data de 9 februarie, Pandurii s-ar „antrena” în compania unei forţe a fotbalului est-european, Shaktar Donetsk. Amicalul de lux pe care conducerea clubului gorjean îl pregăteşte, este foarte aproape de a se concretiza, mai ales că echipa ucraineană este pregătită de cunoscutul tehnician român, Mircea Lucescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

27 de panduri se vor îmbarca azi în avion cu destinaţia Antalya

Pentru primul stagiu, lotul pandurilor va fi compus din 27 de jucători sau 28, în cazul în care Cristi Bud va ajunge la un consens cu oficialii clubului din Târgu-Jiu. Printre elevii lui Pustai în Antalya se vor afla şi trei juniori de la Pandurii, care promit, şi sunt de acum în vizorul echipei mari, plus încă doi portari care au fost crescuţi tot de acelaşi centru de copii şi juniori, Popescu şi Negrilă, şi se vor pregăti cu echipa în primul cantonament din Turcia. Negrescu, Mărgărit şi Piţian sunt cei trei juniori care încă mai activează la grupele de juniori, dar au mari şanse ca în viitorul apropiat să facă pasul către echipa de seniori. Un exemplu în acest sens îl constituie Piţian, care a debutat deja pentru Pandurii şi a făcut-o în stil mare. Puştiul a făcut saltul de la grupa de republicani A a clubului direct în Europa League, competiţie în care a purtat pentru prima oară tricoul gorjenilor într-un joc oficial, iar acest lucru s-a petrecut în compania vedetelor de la Dnepr. Pandurii vor petrece două săptămâni sub soarele de ianuarie al Turciei, interval în care gorjenii îşi vor încărca bateriile pentru reluarea campionatului.

LOT PANDURII TG. JIU PENTRU PRIMUL CANTONAMENT DIN ANTALYA:

Mingote, Stanca, D. Popescu, Negrilă – portari, Unguruşan, Pleaşcă, Christou, Erico, Mamele, Bratu, Momcilovic, Sipo – fundaşi, Buleică, Paulinho, Ciucur, Anton, Breeveld, Elton, Nicoară, Cristea, Distefano, Predescu – mijlocaşi, Shamsin şi dos Santos – atacanţi, juniorii – Piţian, Negrescu şi Mărgărit.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica