marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un turist olandez a căzut de pe bicicletă în Bucegi

Un turist olandez, în vârstă de 62 de ani se afla într-o drumeţie pe bicicletă împreună cu mai mulţi prieteni pe traseul montan Valea Dorului  – Bolboci, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă) a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut cu bicicleta pe un traseu din Munţii Bucegi.

Se pare că, la un moment dat, din cauza neatenţiei, a căzut şi s-a accidentat. Pentru că nu mai putea merge, turistul a fost ajutat de jandarmii montani şi salvamontişti, care l-au cărat pe targă cale de 5 kilometri, până la locul în care îi aştepta un echipaj SMURD, scrie Adevărul.

„Ajunşi la faţa locului jandarmii montani şi salvamontiştii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng şi era panicat. Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanţă de aproximativ 5 km cu o targă, până la DJ 714, în apropierea cabanei Bolboci, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, au precizat jandarmii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani

Politica