vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minorii prinşi la cerşit, duşi la Protecţia Copilului

Poliţiştii locali din Craiova au deschis ochii, într-un final şi au văzut copiii trimişi la cerşit în intersecţiile din oraş şi nu numai. 12 copii au găsit. Unii dintre ei erau folosiţi de propriile mame pentru a stârni mila oamenilor cărora le cereau bani.

Poliţia Locală Craiova a declanşat în ultima săptămână o amplă acţiune de depistare a cerşetorilor din oraş. Poliţiştii locali au lucrat 24 de ore din 24, spun reprezentanţii instituţiei, iar în urma acţiunii s-au dat 63 de amenzi.
„Au fost monitorizate principalele intersecții ale municipiului Craiova și zonele cunoscute unde se practică astfel de fapte (zonele centrale – Piața Mihai Viteazul, Centrul Istoric, Teatrul Național, zona Universității, etc), persoanele depistate că apelau la mila cetățenilor fiind conduse la sediul Poliției Locale, identificate, percheziționate (conform procedurilor legale), aplicându-se măsurile prevăzute de actele normative în vigoare.
În acest sens au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.750 lei – potrivit prevederilor art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991 actualizată (care incriminează faptele de apelare, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte), totodată dispunându-se și măsura complementară de confiscare a sumelor de bani rezultate din activitatea de cerșetorie”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Craiova.
În urma acestor acţiuni au fost găsiţi şi 12 minori ce erau folosiți în practicarea cerșetoriei sau care erau îndemnați de către părinți să practice cerșetoria, minori ce aveau vârste cuprinse între 8 luni și 14 ani.
Poliţiştii locali au cerut sprijinul funcționarilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, care au preluat copiii minori împreună cu părinții acestora, „în vederea aplicărilor măsurilor și procedurilor potrivit actelor legale în vigoare”.

Doi dintre minorii prinşi la cerşit au ajuns în Centrul de primire a minorilor în regim de urgență „Rășinari”.
„Poliția Locală roagă cetățenii să nu mai ofere sume de bani sau alte bunuri persoanelor ce practică cerșetoria, persoane ce sunt apte de muncă și să sesizeze aceste aspecte la telefonul cetățeanului 0215-984. Astfel de acțiuni se vor derula zilnic”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica