vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teodorovici: Rectificarea bugetară va fi însoţită de concedieri ale bugetarilor

Teodorovici a anunţat marţi seară, în cadrul unei emisiuni tv că va propune o restructurare, odată cu rectificarea bugetară, nu pentru că nu ar exista bani, ci pentru că sunt ”măsuri de bun simţ”.

Ministrul Finanțelor susţine că există bani de pensii şi salarii, acestea urmând a fi plătite. În schimb, ministrul Finanţelor explică faptul că ar trebui eficientizate cheltuielile publice, făcând referire la faptul că unele ministere sunt supradimensionate, dar şi la faptul că ”poate numărul de ministere este foarte mare”.

”Noi ne-am asumat câteva modificări legislative cu impact consistent pe zona de buget, legea salarizării, legea pensiilor, fel de fel de astfel de măsuri cu scopul de a îndrepta nedreptăţi. Acest deficit de 1,4 %  a fost prevăzut, a fost anticipat în 2019 în legea bugetului la început de an nu este pentru noi o surpriză. Obligatoriu, investiţiile, că sunt la nivel local, că sunt la nivel naţional ele trebuie să se întâmple”, a spus Teodorovici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Adevărul, bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele 5 luni cu un deficit de 14,7 miliarde lei (3,11 miliarde euro), 1,4% din Produsul Intern Brut (PIB), cu 80,6% mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile de personal au crescut cu 24,6%, arată datele publicate luni pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Politica