vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cafeaua, cheia pentru combaterea obezităţii şi a diabetului zaharat

Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham susţin că au găsit „cheia pentru combaterea obezităţii şi a diabetului zaharat“ prin consumul regulat de cafea.

Potrivit acestora, organismul conţine două tipuri de grăsimi: brună şi albă. Cea albă duce la depozitarea grăsimii pe corp, iar cea brună ajută la arderea excesului de grăsimi.

De curând, un nou studiu publicat în revista Scientific Reports confirmă că acţiunea „grăsimilor brune“ poate fi stimulată prin consumul de cafea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult chiar, cercetătorii susțin că aceasta ar putea fi şi „cheia pentru combaterea obezităţii şi a diabetului zaharat“, dat fiind că grăsimea maro, situată pe umeri şi în jurul gâtului, împiedică depozitele corporale.

Folosind o tehnică de imagistică pentru a identifica rezervele de grăsime din corp, aceștia au descoperit cum cafeaua accelerează activitatea grăsimii brune. Grăsimea brună se mai activează când o persoană răceşte sau are emoţii prin producerea căldurii, proces care duce la arderea grăsimii corporale obişnuită – cunoscută sub denumirea de „grăsime albă“.

Politica