sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tabere de vară cu ore de tehnologie, programare și robotică pentru copii. Ce activități vor face copiii și adolescenții în vacanța de vară la Logiscool Craiova

Logiscool, Școala Internațională de Programare și Robotică, anunță deschiderea înscrierilor taberele urbane de vară de programare și tehnologie. Copiii și adolescenții din Craiova vor putea să petreacă o săptămână din vacanță făcând activități extra-școlare creative care să-i ajute să înțeleagă și să dezvolte internetul de mâine.

Pentru toți micii entuziaști ai tehnologiei, dar și pentru cei ce sunt abia la început, Logiscool a pregătit mai multe cursuri de vară, structurate în patru mari tematici în cadrul Taberelor Urbane: Programare, Robotică, Minecraft, cât și Editare Foto și Video. Taberele durează o săptămână și se organizează în cadrul centrului Logiscool.

Școala Logiscool din Craiova se va alătura astfel celorlalte 17 școli din România care organizează tabere ce-i inițiază pe copii în lumea programării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Copiii și adolescenții se pot înscrie pe site-ul Logiscool în secțiunea de Tabere Urbane.

Cât durează taberele Logiscool?

Toate cursurile sunt adaptate vârstei copiilor și construite în funcție de complexitate, copiii vor avea la dispoziție o mulțime de activități distractive și cursuri interactive.

Taberele durează 5 zile, de luni până vineri, și sunt disponibile două variante: jumătate de zi sau o zi întreagă. Pentru cei care vor să studieze programare intensiv pe parcursul verii, Logiscool a pregătit cursuri de programare de două săptămâni.

În cazul în care părinții și elevii aleg cea de-a doua variantă, copiii participă la cursuri jumătate de zi, iar în cealaltă jumătate iau parte la activități recreative în aer liber. Taberele Logiscool se vor desfășura în perioada iunie – septembrie. Toate grupele au între 6 și 12 elevi pentru ca atenția instructorilor să fie distribuită în mod egal și pentru ca cei mici să poată să lucreze performant.

Mai multe tematici de tabere digitale pentru ca elevii să încerce joburile internetului de mâine

Pentru că tehnologiile evoluează mai repede ca niciodată, Logiscool a dezvoltat mai multe tipuri de tabere, majoritatea de o săptămână, care să-i ajute pe cei mici nu doar să intre în lumea programării, dar și să să încerce mai multe tipuri de discipline digitale.

Tabere de programare

În taberele de programare elevii pot să facă primii lor pași în acest domeniu, într-un mod foarte atractiv. Taberele sunt concepute astfel încâtsă fie interactive și să le stârnească copiilor curiozitatea, dar și să le pună la încercare gândirea analitică și critică.

Elevii vor învăța să scrie jocuri și aplicații în platforma dezvoltată de Logiscool, Scoolcode, care este adaptată în funcție de vârstă și care le permite să fie creativi deoarece complexitatea proiectelor crește pe măsură ce acumulează cunoștințe și dobândesc noi skill-uri.

Tabere de robotică

În cadrul taberelor de robotică, copiii vor învăța cum să programeze roboțeii să execute anumite comenzi. Mai mult, vor dobândi conceptele de bază ale programării și roboticii și vor lucra la probleme tipice de robotică precum orientarea, recunoașterea culorilor, a sunetului sau depășirea obstacolelor.

Tabere de Minecraft

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri de computer din lume în care copiii pot să creeze propria lor lume Minecraft, să învățe cum să construiască structuri mecanice controlate prin circuite virtuale complexe. Copiii vor întâmpina multe provocări, dar le vor și depăși cu ajutorul ingeniozității și a instructorilor care îi vor îndruma pe parcursul celor cinci zile de tabără.

Tabere de editare video și de junior designeri

Vloggeri aspiranți și junior designerii își vor pune și ei creativitatea la încercare în cadrul taberelor Logiscool la cursurile de editare video și grafică. La cursul de producție și editare video, adolescenții vor afla care sunt principalele genuri de film, cum pot să își spună cât mai convingător povestea, ce tehnici de editare să folosească, cum să aplice efecte speciale, dar și cum să pună subtitrări.

Junior designerii vor testa practic, în timpul taberei, viața reală a unui Graphic Designer. Ei vor învăța cum să utilizeze un soft profesional de editare a imaginilor, cum să combine culorile și cum să facă prezentări interesante.

Care este prețul taberelor urbane Logiscool?

Prețurile taberelor diferă în funcție de module și de opțiunea pentru care se optează (tabară de o săptămână sau două săptămâni, programe de o jumătate de zi sau de toată ziua).

Acestea pornesc de la 495 pentru programele de luni-vineri, o jumătate de zi. Pentru detalii complete, vizitează secțiunea dedicată explorării taberelor urbane.

Politica