vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se cere activarea articolului 7 în cazul României

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag Gunter Krichbaum i-a transmis, miercuri, o scrisoarea şefului Comisiei Europene Jean-Claude Juncker să activeze articolul 7 din Tratatul UE pentru România, motivând că din 2016 guvernele române au împiedicat sistematic lupta anticorupţie, scrie Mediafax.

Acesta reaminteşte că a solicitat în mai multe rânduri Comisiei Europene declanşarea procedurii conform articolului 7 din Tratatul UE, precizând că nu înţelege de a ezitat Comisia să aibă acest demers.

„De mai multe ori am solicitat Comisiei – ultima dată într-o scrisoare către domnul prim-vicepreşedinte Timmermans la 14 februarie 2019 – demararea unei proceduri conform art. 7 din Tratatul UE. Este pentru mine de neînţeles, având în vedere evoluţiile, că reprezentanţii Comisiei nu au urmat acesteia. Este de presupus că atitudinea ezitantă a Comisiei a fost prost înţeleasă de către responsabilii din România chiar ca o încurajare de a continua atacurile împotriva statului de drept”, a completat oficialul german.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El s-a întrebat ce acţiuni ar mai trebui să ia Guvernul şi majoritatea parlamentară din România pentru ca reprezentanţii CE să fie convinşi de necesitatea declanşării acestei proceduri.

Politica