sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deja-fu cu Viitorul! CSU Craiova tremură pentru preliminariile Europa League!

Oltenii nu reușesc să depășească pasa negativă. Leagă rezultate proaste care-i îndepărtează de obiective.

 

 

La Ovidiu, în play-off, s-a repetat scenariul din meciul de Cupă, de pe Oblemenco. CSU Craiova a deschis scorul, iar Viitorul a întors rezultatul. De această dată însă oltenii au marcat din poziție neregulamentară, un ofsaid flagrant, ce nu a fost sancționat de brigadă. Hagi junior a reușit o bijuterie: șut în vinclu de la 25 de metri. Iar Rivaldinho, exact ca în Bănie, a marcat pentru victorie. În urma acestui rezultat, craiovenii pierd contactul cu primele două locuri din clasament și, mai grav, sunt prinși din urmă de Viitorul, echipa lui Hagi mai are doar un punct de recuperat pentru a răsturna și pozițiile din clasament. Dacă, până la final, oltenii pică pe 4, iar Astra ia Cupa, CSU iese din Europa.

 

„Nu mai sunt șanse la titlu! Și participarea în Europa e în pericol!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Declarații după joc:

Devis Mangia: „Am început bine, am dat gol. Nu am marcat al doilea gol, au dat ei. Mi-e ciudă că am avut oportunitate de 2-1 și au dat ei gol. În repriza a doua ritmul a fost mai scăzut. Ei au schimbat toată echipa, noi nu am avut posibilitatea asta. Din punct de vedere numeric avem probleme. Probabil se întâmplă ceva, vom analiza. Clar nu mai sunt șanse la titlu. Așa este, și participarea în Europa e în pericol. Nu e terminată lupta, vom analiza când se termină”.

Cristi Bărbuț: „Suntem foarte supărați. Ca și în Cupă, trebuie să vedem unde am greșit și să dăm totul la următoarele meciuri. Nu m-am oprit, de-aia am marcat. Am înțeles că a fost ofsaid, dar și arbitrii sunt oameni, pot greși. Nu e tensiune, cred că am jucat bine în prima repriză, dar contează prea puțin. Nu ne mai gândim la nimic, luăm fiecare meci în parte. Nu ne e teamă că am putea pierde cupele europene, trebuie să corectăm greșelile”.

Alexandru Cicâldău: „Asta e! Au reușit să întoarcă. Mai avem returul cu ei în Cupă, sper să ne calificăm. Astăzi a fost un meci foarte echilibrat. Nu e tensiune, suntem într-o perioadă mai puțin bună. Noi am ajuns aici, noi trebuie să ieșim din această situație. Încercăm să aplicăm ce facem la antrenament la jocuri. Ar fi dezastruos să nu prindem locul 3. Dar suntem pe 3. Nu știu dacă ne mai gândim la titlu, e în funcție de câte puncte vor rămâne după meciul dintre CFR și FCSB. Așteptările au fost și sunt foarte mari, din păcate nu am reușit să câștigăm ultimele meciuri”.

Sorin Cârțu: „Nu știu dacă e de vină antrenorul. Are probleme, toate sunt de efectiv. E clar că în iarna asta nu a fost o strategie bună, că nu s-au luat cele mai bune decizii în privința completării lotului. De la cei care au fost aduși se aștepta să vină cu un aport. Rocha, cu Steaua, a zis că-l doare piciorul. La partida asta iarăși. Doctorul spune că poate să forțeze, el că nu poate. E de făcut o analiză, nu să discutăm la televizor. Trebuie să analizăm bine ce se întâmplă la ora actuală. Au trecut 5 etape, puncte puține. Vorbeam de o medie… Titul e gata, eu zic că trebuie să ne gândim la altceva. La momentul ăsta suntem mai aproape de a ne lua fața Hagi decât să luăm noi fața celor de la Steaua și CFR. Problema e că trebuie analizat bine și să avem un echilibru maxim. O analiză realistă, pertinentă. Sunt o pleiadă de jucători pe care te-ai bazat și sunt accidentați. Cristea accidentat, Rocha, Meza Colli, să nu mai vorbim de Koljic, care e cea mai gravă. E problemă mare de tot dacă se ratează cupele europene. Dar nu sunt atât de negativist. Nu mă gândesc la acest lucru. Trebuie să ne gândim ce avem de făcut în cele 5 etape pe care le mai avem de jucat”.

 

FC Viitorul – CSU Craiova    2-1

Au marcat: I. Hagi 43, Rivaldinho 57 / Bărbuț 9

FC Viitorul: Cojocaru – Boboc, Tîru, Ghiță, de Nooijer – Houri, Băluță, Iacob (46 Mladen)  – I. Hagi, Drăguș (54 Ganea), Rivaldinho (67 Achim). Antrenor: Gheorghe Hagi

CSU Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Tiago Ferreira (64 Bic) – Martic, Mateiu (76 Baicu), Cicâldău, Bancu – Bărbuț, Fortes, Mihăilă. Antrenor: Devis Mangia.

A arbitrat: Radu Petrescu

 

Play-off – etapa 5

Viitorul – CSU Craiova 2-1

CFR Cluj – FCSB          (duminică, ora 21:00)

Sepsi – Astra (luni, ora 21:00)

 

Clasament

  1. CFR Cluj 4 3        1        0        5-1    37
  2. FCSB 4 3        0        1        8-4    34
  3. CSU Craiova 5 2        1        2        5-5    30
  4. Viitorul 5 3        1        1        8-4    29
  5. Astra 4 0        0        4        1-8    21
  6. Sepsi 4 0        1        3        1-6    20

 

 

Politica