vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deja-fu pe Arena Națională! Oltenii, la 7 puncte de CFR!

Juveții au plecat, pentru a treia oară la rând, cu trenul la București și au luat iarăși trei boabe. Craiova a pierdut iar cu 3-2 la București, fix ca în finalul lui februarie, și se îndepărtează de obiectiv.

FCSB – CSU 3-2 (2-2)

Au marcat: Hora 8, Man 30, Ghonere 70 / Bancu 23 (pen), Cicâldău 45+2

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stadion: Arena Națională, spectatori: 21.878

FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Cristea, Junior Morais – Pintilii (70 Coman), Filip – Man, Tănase, Teixeira (50 Gnohere) – Hora (89 Nedelcu). Antrenor: Mihai Teja

CSU: Pigliacelli – Donkor, Acka (88 Rocha), Ferreira, Bancu – Cicâldău, Mateiu – Bărbuț, Mihăilă (61 Bic), Drăghici (75 Cristea)– Carlos Fortes. Antrenor: Devis Mangia

Arbitru: Ovidiu Hațegan

Fără golgheterul Koljic și cei doi fundași de bandă dreaptă Dimitrov și Martic, Devis Mangia a trebuit să improvizeze. L-a plasat pe Donkor pe bandă, iar pe Fortes în ofensivă. În plus, l-a țintuit pe bancă pe Kelic, gafeor de serviciu în meciurile cu FCSB. Mutări logice, însă pe partea apărată de Donkor și Acka a fost prăpăd. Teixeira, 37 de ani, l-a transformat pe Donkor în jalon, iar Hora, scăpat din marcaj de Acka, a deschis scorul. La mijlocul reprizei, Bărbuț scoate penalti, specialitatea casei, transformat de Bancu. Man readuce formația gazdă în avantaj, dar la cabine se intră la egalitate grație reușitei lui Cicâldău, fază la care amfitrionii au cerut fault în atac.

În startul părții secunde, Benzar machează perfect regulamentar, dar mingea e scoasă din poartă de arbitrii, care apreciază că a fost ofsaid. Teja mută ofensiv, aruncându-i în luptă pe Gnohere și Coman. Mangia îl trimite în bătălia pentru victorie pe Bic. Terenul se înclină și Gnohere marchează pentru toate punctele. 3-2, rezultat conform cu modul în care s-au desfășurat ostilitățile, fecesebiștii fiind peste olteni. În urma rezultatului, Craiova coboară pe 3, la 7 puncte în urma CFR Cluj, echipă pe care o va întâlni în următoarea etapă.

Devis Mangia: „Nu s-a schimbat nimic”

La finalul partidei, Mangia a spus: „Echipa a jucat. Am pregătit meciul cu ceva probleme. Koljic e jucător important. Am avut probleme în dreapta, ambii jucători, Martic și Dimitrov s-au accidentat. Am făcut un meci bun, dar am greșit în trei situații. Când vii la București și dai două goluri, trebuie să mergi acasă cu ceva. Pentru mine nu s-a închis nimic. Sunt multe meciuri. Normal şansele sunt mai puține, au mai scăzut”.

Noul executant de penalty-uri, Nicușor Bancu a spus: „Din păcate nu am reuşit să scoatem măcar un egal. Suntem dezamăgiţi, trebuie să ne adunăm, pentru că şanse matematice mai sunt. Când nu vor mai fi şanse, vom spune „stop”, dar trebuie să ştim că am făcut tot ce a depins de noi. Marcăm de două ori, dar primim trei. Ne-am făcut treaba bine în atac, dar e greu când iei atâtea goluri să ai şanse să câştigi”.

Cicâldău a completat: „Trebuie să analizăm foarte bine unde am greșit. Am greșit toți de la atacantul central până la portar. Toți am marcat, toți am luat golurile. Referitor la golul meu vă spun că nu l-am împins, nu am făcut nimic, doar am pus mâna pe umărul lui Benzar. Așteptările sunt mari la Craiova. În următoarele meciuri trebuie să fim mai atenți în apărare”.

Liga 1 – play-off – etapa 3

CFR Cluj – Astra Giurgiu       1-0

FCSB – CSU 3-2

Luni, ora 20:30

Sepsi – Viitorul

Clasament

1 CFR Cluj 3        3        0        0        5-1    36

2 FCSB       3        2        0        1        6-4    31

3 CSU 3 2 0 1 4-3 29

4 Viitorul    2        1        0        1        2-2    22

5 Astra       3        0        0        3        0-4    21

6 Sepsi        2        0        0        2        1-4    19

Politica