vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea a pierdut dramatic în fața starurilor de la CSM București

Handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea au pierdut la limită duelul cu CSM București, scor 29-30. Partida s-a disputat în Sala Sporturilor „Traian” și a contat pentru etapa cu numărul 18 din Liga Florilor. În ciuda înfrângerii, vâlcencele au titlul în propriile mâini. Au mai rămas 6 meciuri de disputat în campionat și dacă le câștigă pe toate, Vâlcea va ridica trofeul, indiferent de rezultatele bucureștencelor, potrivit avantajului duelurilor directe.

Fanii formației gazdă și-au permis și o aroganță la adresa adversarelor din Capitală. Suporterii au afișat un banner pe care apărea un tigru făcut la proțap, animalul de pradă fiind simbolul celor de la CSM.
Pentru SCM Rm. Vâlcea au punctat: Glibko (12 goluri), Popa (4), Fernandez (4), Florică (2), Vasileuskaya (2), Petrovic (2), Vieira (1), Lopez (1), Pricopi (1).
CSM București a marcat prin: Radicevic (8 goluri), Lazovic (6), Lekic (5), Omorogie (5), Cvijic (3), Curea (1), Manea (1), Rosengren (1).
Antrenorul vâlcencelor s-a arătat dezamăgit de felul în care s-a desfășurat ultima fază a meciului, atunci când elevele sale au luat gol. Totuși, Pera este fericit că echipa pe care o antrenează continuă lupta în campionat de pe prima poziție și păstează un avantaj la meciurile directe cu CSM, prin prisma golaverajului.
„Sunt fericit că am reușit să păstrăm locul 1. Până la urmă este munca echipei, am câștigat la o diferență de 3 goluri la București și ne-am oferit astăzi 3 variante. Din păcate, am luat gol la ultima fază. E firesc să fiu nemulțumit pentru acel moment. Fără el, eram deja campioni astăzi. CSM a jucat întregul sezon astăzi, nu a fost ușor nici pentru ele. A fost o presiune mare. Am arătat că și fără jucătoare cu nume ca ale lor, fără mari vedete, putem lupta de la egal la egal. Am arătat că organizarea, munca și unitatea pot compensa”, a declarat Pera pentru TVR 1.
De partea formației oaspete, Dragan Djukici susține că victoria a fost degeaba.
„A fost un meci greu. Felicit Vâlcea, are un sezon cu adevărat magnific. A făcut un sezon perfect, a avut victorii pe linie. Să vedem ce va fi mai departe. Depindem de alte rezultate, dar sperăm în continuare. Andrea Lekic nu a fost pregătită din punct de vedere fizic. A dat totul, dar nu a fost suficient. Au fost mai multe jucătoare în situația ei. Am câștigat, dar degeaba”, a declarat Djukici pentru TVR 1.

Pivotul celor de la CSM București, Oana Manea, consideră că au pierdut partida, atâta timp cât nu au reușit să câștige la o diferență de scor mai mare: „Am pierdut pe mâna noastră. Am arătat o altă față, am avut o răbufnire, dar din păcate nu am câștigat la scorul suficient. Am jucat aici timp de 13 ani, știam cum va fi atmosfera”
Vâlcea n-a mai câștigat titlul din 2013, de la desființarea Oltchimului, iar emulația care s-a format în jurul actualei echipe le dă încredere handbalistelor antrenate de Pera.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: Ionuț Buharu

Politica