Mehedinți. Prefectul a pus poliția să țină predici vârstnicilor

Mehedinți. Prefectul a pus poliția să țină predici vârstnicilor

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea are în plan să învețe persoanele vârstnice cum să se ferească de hoți. Chiar dacă a furat ceva meserie în această privință de la fiul său, Decebal Dumitru Drăghiea, care este polițist de carieră și în prezent ocupă funcția de comandant al IPJ Gorj, prefectul a solicitat ajutorul polițiștilor din cadrul IPJ Mehedinți în această problemă.

Ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din Mehedinți a avut ca temă la ordinea de zi ,,Identificarea și descrierea tipurilor de infracțiuni față de populația vârstnică”. Tema a fost prezentată de către specialiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți chemați de prefectul Nicolae Drăghiea, care au arătat metodele prin care persoane în vârstă au căzut victime infractorilor, fie prin plata unor sume de bani, fie prin facilitarea furtului din locuință, ca urmare a căderii în capcana unor pretexte invocate de hoți.

,,Având interesul protejării acestei categorii de vârstă, domnul Nicolae Drăghiea a propus ca astfel de acțiuni preventive să fie desfășurate și în cadrul asociațiilor de pensionari din județ, propunere apreciată atât de membrii comitetului cât și de polițiștii prezenți”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Mehedinți.