vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgu Jiu. A filmat pacienții cu afecţiuni psihice și a fost sancționată

Fiica vitregă a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost sancţionată cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni, pentru că a filmat cu telefonul mobil trei pacienţi internaţi la Secţia de Psihiatrie în timp ce se sărutau şi mângâiau printr-un grilaj metalic, scrie Adevărul.

Diana Ana Maria Puşcaşu, angajată în postul de registrator la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, şi un asistent medical vor avea salariul diminuat cu 10% pe o perioadă de trei luni. În imaginile filmate de fiica managerului Spitalului apar trei pacienţi aproape dezbrăcaţi care participă la o scenă erotică. Înregistrarea video a fost distribuită unor colegi pe o reţea de socializare şi chiar a ajuns să fie publică.

Filmarea a fost făcută cu telefonul mobil în vara anului trecut. Înregistrarea video a apărut în presă la începutul acestui an.  Iniţial, managerul Gigel Capotă şi-a apărat fiica vitregă, susţinând că a dorit să le arate superiorilor ce se întâmplă: „Este o copilărie că încercăm să băgăm nişte copii într-o discuţie care nu îşi are rostul. A fost un incident administrativ şi oricare om de bun simţ, care vede că se întâmplă aşa ceva ia atitudine. Acel copil a văzut ce se întâmplă şi e o chestie firească ca să imortalizeze acel moment ca să sesizeze şeful ierarhic ca să se ia măsuri ca să nu se mai întâmple. Este un gest iraţional, dar este un gest pe care oricine l-ar face.  A filmat şi a trimis la asistentul ei, care trebuia să ia măsuri împreună cu şeful de secţie. Nu se poate admite să se întâmple aşa ceva într-o unitate. Acest copil m-a informat şi pe mine de ceea ce se întâmplă. Am procedat cum orice om de bun simţ ar face. Nu am făcut vreun scandal, şi împreună cu Comitetul director ne-am prezentat în secţia respectivă. Am convocat-o pe doamna doctor Pătrăşcoiu, doamna asistent şef şi ne-am spus punctul de vedre, că nu este normal ca personalul sanitar să lase să apară asemenea situaţii. Am crezut că s-a înţeles. Am luat măsuri ca să limităm să se mai întâmple aşa ceva. S-a construit încă un grilaj“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministru Sănătăţii a anunţat că va trimite Corpul de control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu pentru a verifica această situaţie.

Politica