sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Trimişi în judecată pentru contrabandă cu ţigări

Trei bărbaţi, din judeţele Mehedinţi şi Dolj, au fost trimiţi în judecată pentru contrabandă cu ţigări. Poliţiştii au găsit asupra lor peste 300.000 de ţigări netimbrate.

Potrivit anchetatorilor, pe 20 aprilie 2018, un bărbat de 41 ani, din judeţul Dolj, a fost surprins în flagrant într-o livadă din extravilanul satului Salcia, în timp ce îi livra altei persoane de 51 ani, din judeţul Mehedinţi, cantitatea de 15.000 ţigarete netimbrate.
“Totodată, în autoturismul folosit de aceştia şi identificat de poliţişti pe raza comunei Maglavit, jud. Dolj, la domiciliul bărbatului de 34 ani, s-au găsit 297.000 ţigarete de diferite mărci, netimbrate, iar în urma mai multor percheziţii domiciliare, a fost identificată cantitatea de 8.240 ţigarete netimbrate, de diferite mărci.
În cauză, prin încălcarea legislaţiei vamale a fost produs bugetului de stat un prejudiciu de 148.082 lei, în timpul cercetărilor fiind instituită măsura asiguratorie a sechestrului, în vederea recuperării prejudiciului, asupra unui autoturism, a unui teren în suprafaţă de 500 m.p.. din oraşul Calafat, judeţul Dolj, şi a sumei de 4.700 lei”, informează IPJ Mehedinţi.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au definitivat cercetările în cazul lor şi au propus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a celor trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 şi 51 ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea de către două sau mai multe persoane a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica