vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Retinut dupa ce a provocat un accident mortal

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Iancu Jianu, a murit iar un altul este grav rănit după ce, noaptea trecută, au fost loviţi de un autoturism al cărui şofer consumase băuturi alcoolice şi care a fugit de la locul accidentului. Conducătorul auto a fost reţinut de poliţişti.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că cea de a doua victimă a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
„Echipajele medicale au găsit un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Iancu Jianu, pieton, decedat, cu leziuni incompatibile cu viața. Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate, prezenta un traumatism cranio-facial și dureri la membrele inferioare și superioare și a fost transportat la UPU Slatina”, a declarat Băsăşteanu.
După accident, şoferul maşinii, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Făurei, judeţul Vâlcea, a fugit şi a fost găsit de poliţişti pe raza comunei Bârza, la locuința concubinei sale. Bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, de 34 de ani, din comuna Făurești, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul județean 643, pe raza comunei Iancu Jianu, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi acroșat doi bărbați, de 40 și de 35 de ani, din Iancu Jianu, care se deplasau pe marginea drumului, în calitate de pietoni, după care a părăsit locul evenimentului. Din accident, a rezultat decesul bărbatului de 40 de ani și rănirea celui de 35 de ani, acesta din urmă fiind transportat la o unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.
Ea a adăugat că, fiind testați cu aparatul alcooltest, în cazul conducătorului auto a rezultat o concentrație de 1,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, iar în cazul pietonului rănit 0,21 miligrame pe litru.
În această dimineață, polițiștii rutieri au reținut conducătorul auto pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Balș, cu propunere de arestare preventivă.

„Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămarea corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, a mai declarat reprezentantul Poliţiei Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica