sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Maduro închide frontierele cu Brazilia şi Columbia

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat joi seară un plan de închidere a punctelor vamale cu Brazilia şi Columbia, pentru a nu permite transporturile umanitare, pe care le consideră o încercare de pregătire a unei intervenţii militare americane, notează Hotnews.

Maduro susţine că transporturile umanitare sunt o tentativă a Statelor Unite de înlăturare a Administraţiei de la Caracas pentru a obţine controlul asupra rezervelor de petrol din Venezuela.

Uniunea Europeană a exprimat preocupare, luni seară, în legătură cu riscul izbucnirii unor confruntări militare în Venezuela, pe fondul informaţiilor privind mobilizarea trupelor americane în apropierea frontierei acestei ţări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Statele Unite au trimis sâmbătă avioane cu produse umanitare la frontiera Columbiei cu Venezuela, dar Administraţia Nicolas Maduro susţine că Washingtonul foloseşte pretextul asistenţei străine pentru o intervenţie militară.

Preşedintele Venezuelei a afirmat că Administraţia de la Washington este formată din „extremişti” care au generat criza politică de la Caracas pentru a justifica o intervenţie militară, catalogându-l pe omologul său american, Donald Trump, drept adept al „supremaţiei albilor”. Nicolas Maduro, contestat de Statele Unite şi de alte ţări occidentale în contextul crizei politice şi economice de la Caracas, a transmis că se opune primirii de asistenţă umanitară din străinătate, argumentând că Venezuela are „capacitatea de a satisface toate necesităţile poporului şi nu va cerşi de la nimeni”.

Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave.

Pe de altă parte, administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine „toate opţiunile”. De asemenea, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.

Și Italia şi Grecia au semnalat că nu îl vor recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, drept preşedinte interimar, avertizând că trebuie evitat un război precum cel din Libia.

 

Politica