sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reprezentanți ai Culturii Române

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” inițiază, în februarie 2019, proiectul „Reprezentanți ai Culturii Române”. Proiectul se desfășoară lunar și are ca obiectiv promovarea românilor care s-au distins de-a lungul timpului în domeniul cultural. Prima temă a proiectului se desfășoară în intervalul 18-22 februarie și are caracter aniversar, fiind dedicată operei și personalității lui Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876 – d. 16 martie 1957).

În cadrul primei teme a proiectului vor fi difuzate filmele documentare „Constantin Brâncuși. Coloana sau lecția despre infinit”, în regia și după scenariul lui Laurențiu Damian, respectiv „Brâncuși – Tîrgu Jiu – România”, al VIII-lea volum din seria video editată de Ministerul Culturii cu titlul generic „Cultură și civilizație românească”.

Și-au anunțat participarea:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luni, 18 februarie

11:00 – Colegiul Național „Carol I”, clasa a II-a C, sub coordonarea lui Kati Bogdan, învățător;

Marți, 19 februarie

9:00 – Colegiul Național „Carol I”, clasa a IX-a A, sub coordonarea Mariei Drăcea, profesor;

Miercuri, 20 februarie

10:30 – Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, clasa a VI-a A, sub coordonarea Lilianei Constantin, profesor.

În luna martie 2019, în cadrul proiectului „Reprezentanți ai Culturii Române” vor fi dezvoltate și desfășurate activități pe marginea rolului pe care l-au jucat femeile în dezvoltarea culturală a României.

Profesorii și toți cei care doresc să participe la acest proiect sunt invitați să apeleze numărul de telefon 0251532267, interior 110. De asemenea, în funcție de materialele disponibile în colecțiile bibliotecii, cei interesați sunt invitați să facă recomandări în privința temelor și activităților viitoare.

Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”

 

Politica