sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei mehedinţeni, diagnosticaţi cu gripă

Încă trei mehedinţeni s-au îmbolnăvit de gripă, iar zeci de oameni au fost internaţi în spital cu viroze ori pneumopatii acute, anunţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, potrivit DSP Mehedinţi, săptămâna trecută, în judeţ, au fost înregistrate 1.396 de cazuri de Infecţii Acute ale Căilor Respiratorii Superioare, dintre care 17 au necesitat internare. Alţi 458 oameni s-au îmbolnăvit de pneumopatii acute, 62 dintre ei fiind internaţi în spital.

Zeci de mehedinţeni au fost suspectaţi că au gripă, dar virusul a fost confirmat doar în cazul a trei dintre aceştia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Au fost înregistrate 38 cazuri suspecte de gripă (diagnosticate pe baza semnelor clinice) din care 15 au necesitat internare. De la bolnavii internaţi în spital suspecţi pe baza semnelor clinice, s-au recoltat probe biologice de la 3 cazuri, dintre care rezultatul testărilor pentru gripă a fost pozitiv pentru 2 probe. O altă probă biologică s-a recoltat la INBI Matei Balş Bucureşti de la 1 caz provenit din judeţul Mehedinți, acesta fiind pozitiv cu virusul gripal”, anunţă DSP Mehedinţi.

În judeţ nu au fost înregistrate decese cauzate de gripă.

În săptămâna anterioară în Mehedinţi au fost raportate patru cazuri de gripă.

În ceea ce priveşte vaccinarea antigripală, Ministerul Sănătăţii a repartizat Mehedinţiului 26.270 de doze de vaccin care au şi fost utilizate.

„Din total 26.270 persoane vaccinate, 1.034 sunt cadre medicale şi personal auxiliar din spitale şi din unităţi sanitare ambulatorii şi 25.236 sunt persoane cu afecţiuni cronice. Până în prezent, nu au fost raportate reacţii adverse postvaccinale la vaccinul gripal”, mai arată DSP Mehedinţi.

 

Politica