vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mangia: „Am greșit un pic din punct de vedere tehnic”

Antrenorul italian a subliniat plusurile și minusurile echipei după partida amicală cu Adana Demirspor.

CS Universitatea Craiova s-a impus cu 2-1 contra formației din liga a doua turcă Adana Demirspor. Oltenii au deschis scorul prin Andrei Cristea, proaspăt sosit la gruparea din Bănie, încă din minutul 11. Valentin Mihăilă a reușit o execuție fantastică din colțul careului mare, prin care a pus mingea, parcă cu mâna, în vinclu, pentru 2-0. Turcii au redus din diferență în finalul partidei.

După joc, pentru site-ul oficial al clubului din Craiova, Devis Mangia a spus: Sunt mulțumit, am lucrat bine în această primă săptămână. Cu Adana a fost un antrenament bun, echipa a jucat bine, și-a creat destule ocazii, dar am greșit un pic din punct de vedere tehnic. Cred că este firesc să apară și mici probleme, pentru că am lucrat mult în aceste zile de cantonament. Cristea a făcut un meci bun și este un semn bun pentru noi. Sunt mulțumit de toți băieții, atât cei care au jucat în prima repriză, cât și cei din a doua. Cei tineri au avut și ei o atitudine bună, ceea ce este cel mai important lucru pentru mine în acest moment și trebuie să continue să lucreze și va fi bine“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cristea: „Îmi doresc din suflet ca Iași să intre în play-off”

Faptul că a semnat primul gol al oltenilor în acest stagiu de pregătire i-a dat încredere lui Andrei Cristea, care a spus după joc: „Mă bucur că încet încet mă integrez în grupul acestei mari echipe. Dar e începutul, avem mult de acumulat, rezultatele nu sunt foarte importante și ne dorim foarte mult ca la începutul campionatului să fim în formă. Sunt obișnuit în alb-albastru, am jucat și la Iași. Dar Craiova este o echipă mare, adulată, cu suporteri fanatici, trebuie să ne pregătim bine pentru a fi pe placul fanilor. Steaua, Dinamo și Craiova reprezintă o carte de vizită frumoasă pentru orice fotbalist. Sunt cele mai mari echipe din România, mă bucur că am reușit să înscriu pentru fiecare. Acum sunt în fața unei provocări imense pentru mine, vă repet este o echipă mare și vreau să îmi fac datoria aici. Cu o parte dintre băieți am jucat, pe alții îi cunosc din timpul campionatului, știți cum se spune că limba fotbalului e universală, așa că m-am integrat ușor, și mă bucur că sunt jucători de calitate și valoare. Noi încercăm să fim în formă maximă și după fiecare partidă ne vom da seama unde ne vom afla. Niciodată în cariera mea nu am promis un număr de goluri, ci că voi da totul pentru echipa mea să câștige. Îi mulțumesc lui Mister, clubului pentru încrederea pe care mi-au acordat-o dorindu-mă aici. Mi-aș dori din tot sufletul ca Iașiul să intre în play-off, iubesc această echipă. Lupta la titlu se știe, e aceeași poveste, între 4-5 echipe, iar noi ne dorim să fim acolo sus”.

În victoria cu Adana, Mangia a început în următoarea formulă: L. Popescu – Dimitrov, Donkor, Tiago Ferreira, Bancu – Mateiu, Bic – Bărbuţ, Cristea, Mitriţă – Nuno Rocha. În repriza secundă a schimbat radical echipa: Pigliacelli – Martic, R. Popa, Kelic, Briceag – Fedele, Cicâldău – Meza Colli, Mihăilă, Baicu – Niţu (Zete). În următorul meci de verificare, programat la data de 19 ianuarie, U Craiova va întâlni o formație mult mai puternică, Vorlska Poltava, din Ucraina.

Politica