vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Breasta, cea mai nouă localitate pe harta actelor de identitate în judeţul Dolj

În  luna noiembrie 2018, Consiliul local Breasta a hotărât să-și înființeze un serviciu propriu de evidență a persoanelor pentru a oferi cetățenilor săi posibilitatea de a-și procura actele de identitate chiar în localitatea de domiciliu, iar peste câteva zile, de luni 14 ianuarie, acest obiectiv devine realitate.

Această realizare este posibilă cu sprijinul Consiliului Județean Dolj reprezentat prin Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj, care continuă sprijinul autorităților locale pentru descentralizarea serviciilor de evidență a persoanelor, acțiune menită să contribuie la creșterea calității serviciilor și la scăderea costurilor de timp și de bani pentru fiecare cetățean al județului nostru.

Chiar dacă până la îndeplinirea tuturor etapelor necesare ca acest serviciu să devină unul autonom mai este nevoie de timp, din 14.01.2019 cetățenii comunei Breasta care doresc să obțină un act de identitate, se pot deplasa la  Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Breasta care își are sediul în aceeași locație cu Primăria Breasta, programul de funcționare al serviciului fiind zilnic între orele 08.30-11.00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Activitatea serviciului se va desfășura sub directa coordonare a personalului specializat din cadrul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj, fructificându-se în mod eficient întreaga perioadă de instruire a personalul propriu serviciului dar și perioada până la care acest serviciu va deveni funcțional în mod autonom.

Pentru cererile care sunt însoțite de toate documentele necesare, actele de identitate se vor elibera în termen de o zi iar pentru situații deosebite, persoanele se pot adresa și la sediul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj (mun. Craiova, str. Vulturi, nr. 9), unde actele de identitate se pot elibera chiar în aceeași zi.

Persoanele care doresc informații suplimentare se pot adresa Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Breasta – tel: 0251.455.016 și Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj – tel: 0351.437.038 sau 0351.437.039.

Următoarele ghișee de evidență a persoanelor ce se vor deschide în județul nostru în perioada următoare vor fi în localitățile Celaru, Bratovoești și Valea Stanciului.

 

Director executiv,

Marin Stănică

Politica