vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

6 Cupe, 4 campionate, ale noastre-s toate! Cupa din 93 trece la FCU!

Bătălia pentru palmares dintre CSU și FCU a fost tranșată, până la decizii judecătorești definitive și irevocabile, de cel mai important site de statistică din Europa.

Transfermarkt.de, site-ul numărul unu de statistică fotbalistică din lume, a împărțit trofeele pe care le revendică echipele craiovene, CSU și FCU. Astfel, grosul, de 6 Cupe și 4 campionate merg, potrivit nemților, la formația din prima ligă. Statisticienii germani scot însă Cupa din 93, câștigată de Craioveanu, Săndoi și ai săi, și o adaugă pe cea din 2018. Cupa ridicată de Săndoi, cu piciorul rupt, merge la FCU Craiova, echipa patronată de Adrian Mititelu.

Fapt care este, de altfel, în concordanță cu informațiile postate de site-ul oficial al CSU. De la înființarea clubului în Liga a doua, conducătorii acestuia au pretins trofeele până în anul 1991. Ei au notat pe pagina oficială la secțiunea Club: „În 1992, secția de fotbal a CS Universitatea Craiova s-a desprins de clubul-mamă. În 2013, după numeroase cereri depuse la Ministerul Educației, CS Universitatea Craiova a primit acceptul reînființării secției de fotbal, pasul esențial pentru demararea noului proiect”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și au întărit prin omisiunea din secțiunea Istoric a perioadei 1992-2013. Secțiunea Istoric se oprește la ultimul event realizat: „În 1991, CS Universitatea Craiova atinge din nou marile culmi pe plan intern, când se realizează iar eventul. Prunea, Mănăilă, Săndoi, Adrian Popescu, Mogoșanu, Ciurea, Olaru, Cristescu, Zamfir, Badea, Pigulea, Agaliu, Craioveanu, Neagoe au fost ultimii jucători care au sărutat trofeul de campioni în tricoul sfânt al Științei. Alături de antrenorii Sorin Cârțu și Fane Cioacă”.

De partea cealaltă, pagina oficială a FCU Craiova, la subsecțiunea Palmares este evazivă în privința titlurilor interne, dar notează că echipa are 6 Cupe câștigate.

Politica