sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bruxelles: România prezintă priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, prezidează, marţi, reuniunea Consiliului Afacerilor Generale, de la Bruxelles.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Guvern, George Ciamba a mai spus că  alte teme abordate  vor fi atacurile cibernetice, dar şi dezinformările legate de alegerile pentru Parlamentul European.

De asemenea, o problemă importantă pe care România va trebui să o gestioneze este ieşirea Marii Britanii din UE.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Un moment semnificativ îl reprezintă data de 29 martie 2019 când Marea Britanie va părăsi UE. Cred că pentru cetăţenii noştri subiectele legate de Brexit sunt foarte actuale. Va fi important ca acţiunea noastră legislativă să fie bine pregătită şi promptă. pentru noi cel mai important lucru vor fi negocierile pentru cadrul financiar multianaual pentru anul 2021-2027”, potrivit declaraţiilor ministrului.

Preşedinţia română a Consiliului UE va informa miniştrii de resort din celelalte state membre asupra discuţiilor pe marginea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027. Reuniunea CAG va începe marţi, de la ora 10.05 şi va fi urmată de o conferinţă de presă, la ora 13.00, susţinută de ministrul delegat George Ciamba.

George Ciamba a susţinut că România a preluat, odată cu preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, peste 250 de dosare active de pe agenda Uniunii.

România a preluat de la 1 ianuarie Preşedinţia Consiliului UE de la Guvernul Austriei.

Politica