sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locuri de poveste din România. Crăciunul pe Valea Ghimeşului

Plimbări cu sania trasă de cai, tăiatul porcului şi prepararea produselor tradiţionale, spectacole cu muzică şi dansuri ale ceangăilor, toate pot fi găsite de turiştii care iubesc tradiţiile şi peisajul de poveste, pe Valea Ghimeşului, în Harghita.
Potrivit Mediafax, în Valea Ghimeşului, din judeţul Harghita, există în jur de 600 de locuri de cazare, la cele peste 20 de pensiuni, iar peisajele superbe îi fac pe oamenii care în drumul lor trec prin această zonă, să se întoarcă alături de prieteni.


Turiştii care aleg să petreacă de Crăciun sau Revelion pe Valea Ghimeşului au ocazia să asiste la tăiatul porcului şi prepararea produselor tradiţionale, la spectacol cu muzică şi dansuri ale ceangăilor. Ei se vor plimba cu sănii trase de cai, iar la final se vor încălzi la un foc de tabără.
Mai mult decât atât, pe lângă pârtia de schi, în acest an s-a inaugurat şi o pârtie sinuoasă de gheaţă, perfectă pentru iubitorii de bob.
De asemenea, turiştii vor putea asista şi spectacole cu muzică şi dansuri tradiţionale ceangăieşti. Ceangăii merg în pensiunile lor şi ”încing” cheful.
De Crăciun, locurile de cazare sunt ocupate în proporţie de 50%, având în vedere că oamenii au obiceiul să petreacă această sărbătoare în familie, în vreme ce, de Revelion, nu mai sunt locuri libere.
Preţul mediu pentru trei nopţi de cazare de Revelion, dar cu toate facilităţile enumerate mai sus incluse, este de 350 de euro de persoană.

sursa foto: facebook- Valea Ghimesului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica