vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

RAITĂ PRIN VIAŢĂ- ,,DACĂ DRAGOSTE NU E…”

Am în permanenţă în cap o seamă de expresii potrivite ale lui Marin Preda în ceea ce priveşte ,,omul/românul”, şi mi s-a părut potrivit pentru editorialul de azi celebra expresie ,, dacă dragoste nu e, nimic nu e!”.

Din punctul meu de vedere dragostea, ca sentiment dumnezeiesc, e elementul primordial care l-a scos pe om din natură, aducându-l pe lumea asta. Sentimentele te fac vertical iar starea de om presupune verticalitate. Că viaţa, neiertătoare şi ciudată, îl face pe domnul OM să se aplece, uneori, e altceva. Că natura îl face pe ,,om” sa se iubească mai mult pe sine decât ,,pe oameni” e, iarăşi, altceva. Ce rămâne e că, atunci când întâlneşti fiinţe, adică, se presupune, posesori de sentimente precum valoarea (fie ea şi profesională), dar eu vorbesc de valori eterne şi extreme, ţară şi popor, dragostea trebuie să ucidă ura, ca eu, alt om, să mă plec cu respect din toată fiinţa mea, cum mă plec în rarele clipe în care intru în biserica din capătul străzii Mântuleasa, sau cum îmi plec sufletul în gând, în la fel de rarele clipe de rămânere cu mine însumi şi cu umbrele alor mei ori ale altor plecaţi.

Nu prea mai privesc la televizor pentru că m-am cam săturat dar, întâmplător, văd secvenţe cu politicieni, unul mai năstruşnic decât altul, şi mă conving iar, de parcă mai era nevoie, din secvenţele alea, văzându-le chipul, cum dragostea poate ucide. Din dragoste pentru ei (şi pentru ai lor), acum, când există oportunitatea (conducerea ,,rotativă”) să punem probleme mari în U.E., adică rezolvarea ,,Unirii totale”, adică aducerea în matca numită ŢARĂ pe toţi ,,românii care ne sunt vecini”, vorba lui Nicolae Iorga, noi ne ţigănim în văzul ţării şi lumii, de zice lumea că am înebunit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În lumea reală (dragostea, fie ea pentru orice, nu se petrece in lumea reală) alţii, elita conducătoare, privesc picior peste picior şi nu ştiu cum să mai fenteze lumea (Românii, UE, USA), legile, regulile sociale (inclusiv a bunului simţ cu care se zice că te naşti), în scopuri de gaşcă (a se citi partid), terfelindu-ne existenţa amărâtă, zbuciumată. Zicea Crin Antonescu: ,,Mi se predau lecţii de realpolitik când suntem aproape de râs, …Băsescu loveşte guvernul, majoritatea parlamentară. Situaţia se degradează, loviturile pe care le dă prin instituţii pe care le-a păstrat, ţara e decapitată. Avem politicieni care trebuie compromişi toţi, avem un preşedinte compromis, avem o Curte Constituţională care ignoră orice, chiar Constituţia, avem o ţară debilă, un guvern paralizat, coabitare între răi, cădem în caraghioslâc când înjurăturile continuă”.

Eu zic că stimaţii conducători nu mai au simţul realului, trăiesc într-o lume paralelă (nu într-un stat paralel) cu lumea noastră şi lumea din jurul nostru. Vai şi amar de Ţară şi de Popor!

***

Valeriu Butulescu: Religia oferă idioţilor o scuză imbatabilă: şi ei au fost făcuţi după chipul şi asemănarea Domnului.

Noul Testament-Facerea: Şi a zis Dumnezeu: „Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!”.

Viorel Muha: Justiţia funcţionează, după chipul şi asemănarea conducătorilor statului în care ea activează.

George Budoi: Dumnezeu este iubire şi ne-a făcut după chipul şi asemănarea Lui, deci pentru iubire. De unde-atunci atâta ură?!

Politica