vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Klaus Iohannis a convocat şedinţa CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa CSAT pe data de 11 decembrie, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 13.00.

Potrivit Adminstraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la: planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019-2028; planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2019; planul Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2019; programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2019.

Referitor la următoarea şedinţă a Consililui Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), ministrul Apărării, Gabriel Beniamin Leş, a declarat, marţi, că „este foarte posibil” ca la următoarea şedinţă să prezinte o informare referitoare la incidentul dintre Rusia şi Ucraina din Marea Azov.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat dacă Ministerul Apărării informează premierul Viorica Dăncilă cu privire la această situaţie, Gabriel Leş a răspuns: „Bineînţeles, în fiecare zi. Noi monitorizăm această situaţie în fiecare zi. Comunicarea pe acest subiect se face în raport interinstituţional”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, pe 26 noiembrie, referitor la incidentul din Marea Azov, că România este pregătită pentru orice scenariu şi pentru orice măsură, precizând că le-a solicitat părţilor implicate să trateze cu calm conflictul.

La finalul lunii noiembrie, forţele ruse au capturat navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol şi Iani Kapu, în urma unui incident care a avut loc în zona strâmtorii Kerci, ce desparte Marea Neagră de Marea Azov.

Politica